ΑΣΕΠ για τη ΝΕΡΙΤ, «κλίκες» για τη «ΔΤ»

«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προνομιακή μεταχείριση σε πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ» δηλώνει αρμοδίως ο πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ), Γιώργος Προκοπάκης τονίζοντας πως όλη διαδικασία θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. «Όταν λέμε ΑΣΕΠ, εννοούμε ΑΣΕΠ 100%. Όλη η διαδικασία κρίνεται από την αξιοπιστία των θεσμών» υπογράμμισε ο κ. Προκοπάκης.

Και έως εδώ καλά. Αλλά δεν μας εξηγείται η προνομιακή μεταχείριση των δημοσιογράφων μέχρι στιγμής, στον μεταβατικό φορέα της «ΔΤ» στον οποίο έχουν στοιβαχτεί, δεκάδες «πράσινα», «πορτοκαλί» και ροζ παιδιά του προηγούμενου συστήματος με το διευθυντήριο να λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και στις αμαρτωλές και γκρίζες ημέρες της ΕΡΤ.

Πάντως ο Γ.Προκοπάκης εκφράζει την ελπίδα ότι μέχρι τις 15 να έχει εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή ο προϋπολογισμός, «για να τρέξει το ΑΣΕΠ» προκειμένου να αρχίσουν οι προσλήψεις στελεχών.

«Προτεραιότητά μας είναι η επιλογή διευθυντικών στελεχών» τόνισε με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ». Μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα και την έναρξη της ΝΕΡΙΤ, είπε πως η πρότασή του είναι το καινούργιο κανάλι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Σχετικά με την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, τόνισε πως το θέμα ουσιαστικά είναι του μετόχου, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως είπε το υπουργείο Οικονομικών «είναι εκείνο που θα μας δώσει το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο και τον εξοπλισμό, για να προχωρήσουμε τη δουλειά μας».

Σημείωσε δε, πως «πρόκειται για μια ευαίσθητη κατάσταση και διαδικασία που πρέπει να τη σεβαστούν όλοι, και ο μέτοχος που είναι το υπουργείο Οικονομικών και οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ», σημειώνοντας πως το παρελθόν της ΕΡΤ αξιώνει το σεβασμό όλων.

«Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ. Το εννοώ ότι είμαστε εντελώς αμερόληπτοι» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα