Τρόπους αυτοκτονίας στο Ίντερνετ έψαχνε ο Λούμπιτς

22:08 2/4/2015 - Πηγή: Antinews

Τρόπους αυτοκτονίας αναζητούσε στο Διαδίκτυο ο Αντρέας Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus που παρέσυρε στον θάνατο 149 επιβάτες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ντίσελντορφ. Αξιωματούχοι είπαν ότι ανακάλυψαν ένα tablet στο σπίτι του, το οποίο χρησιμοποιούσε μεταξύ τις 16ης και της 23ης Μαρτίου, μία ημέρα δηλαδή πριν τη συντριβή.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της Μασσαλίας ανακοίνωσε ότι βρέθηκε και το δεύτερο «μαύρο κουτί» με τα δεδομένα της πτήσης, στο

οποίο οι εμπειρογνώμονες εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες για να ανακαλύψουν περισσότερα στοιχεία για το τραγικό συμβάν. Ο πρώτος καταγραφέας των συνομιλιών έδειξε ότι ο συγκυβερνήτης έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στο βουνό.

Επιπλέον, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, ο συγκυβερνήτης έλεγε στους ιατρούς που τον παρακολουθούσαν για προβλήματα όρασης πως βρίσκεται σε άδεια για λόγους υγείας, την ίδια στιγμή όμως πραγματοποιούσε κανονικά δρομολόγια.

Διαφορετικές αποζημιώσεις

Οι οικογένειες των θυμάτων της πτήσης της Germanwings πιθανόν να λάβουν εντελώς διαφορετικές αποζημιώσεις, το ύψος των οποίων θα εξαρτηθεί από την εθνικότητά τους, το πού αγόρασαν το εισιτήριό τους και από τα εισοδήματά τους, επισήμαναν δικηγόροι. Οι αιτήσεις αποζημίωσης μπορούν να κατατίθενται είτε εκεί που αγοράστηκε το εισιτήριο, στη χώρα της αεροπορικής εταιρίας, στα δικαστήρια στον τόπο προορισμού του επιβάτη ή στη χώρα του επιβάτη.

Τα ποσά των αποζημιώσεων που δίνονται ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα, με τα θύματα από τις ΗΠΑ να τείνουν να λαμβάνουν υψηλότερες αποζημιώσεις, ενώ ακολουθούν οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες. Οι 144 επιβάτες του αεροσκάφους Α320 προέρχονταν από 18 διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με τη Germanwings. Στην πλειονότητά τους ήταν Γερμανοί και Ισπανοί, ενώ τρεις ήταν από τις ΗΠΑ.

Πηγές της ασφαλιστικής βιομηχανίας έχουν δηλώσει ότι οι ασφαλιστές θα τηρήσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης τους για τη Lufthansa και τη Germanwings, παρότι ειπώθηκε ότι η αεροπορική εταιρία γνώριζε ότι ο Λούμπιτς είχε περάσει μια περίοδο σοβαρής κατάθλιψης. Yπολογίζουν επίσης πως το κόστος των αποζημιώσεων θα ανέλθει συνολικά σε 300 εκατ. δολάρια, αλλά το ποσό ενδέχεται να αλλάξει. Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε χθες ότι η αεροπορική εταιρία θα παρέχει βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων «για όσο χρειάζεται». Η ασφαλιστική Allianz Γερμανίας δήλωσε ότι όλες οι αιτήσεις θα διεκπεραιωθούν πλήρως, δίκαια και όσο το δυνατόν ταχύτερα.

http://www.reuters.com/

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα