Απόλυτη παράνοια

Όποιος πήγε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Τσακαλώτου και του Σταθάκη, οι οποίοι ανέλυαν (όσο μπορούσαν γιατί ούτε κι αυτοί καταλαβαίνουν) τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα πάθαινε την πλάκα του. Ποια προστασία δηλαδή, στο σφυρί όλα τα σπίτια βγαίνουν.

Εν πάση περιπτώσει οι δημοσιογράφοι αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν πολύ χρόνο για να κάνουν εύλογες ερωτήσεις που καίνε πάνω από 1 εκατ. δανειολήπτες. Ο λόγος; Όπως πετάχτηκε και διευκρίνισε μια διευθύντρια, δεξί χέρι του Τσακαλώτου, «πρέπει να επισπεύσουμε γιατί κάποιοι θέλουμε να πάμε στην πορεία του Πολυτεχνείου».

Δεν είναι ψέμα, είναι η λογική κίνηση μιας ψευτοαριστερής ομάδας, ψευτοευαίσθητων κουλτουριάρηδων και επαναστατών της τζάμπα μαγκιάς που ενώ είναι στην κυβέρνηση σκέφτεται ακόμη το πεζοδρόμιο. Θα πει κανείς «δεν έχουν δικαίωμα να βγαίνουν στις πορείες τα κυβερνητικά στελέχη»; Βεβαίως κι έχουν, άλλωστε όπως έχουμε δει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει διαδήλωση κατά των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Απόλυτη παράνοια δηλαδή.

Δεν ξέρουμε αν ο Τσακαλώτος πήγε στην πορεία μαζί με τη διευθύντρια κι αν ο Σταθάκης πήγε για τσίπουρα όπως συνηθίζει μετά από μια... κοπιαστική ημέρα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι μας κυβερνούν απίθανοι τύποι που ενώ κρατούν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, ενώ το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών κρίνεται από τις αποφάσεις τους αυτοί σκέφτονται πότε θα πάνε στην πορεία να βγάλουν τα επαναστατικά κόμπλεξ τους. Αισθάνονται άβολα με το κοστούμι της εξουσίας, το έχει πει άλλωστε και ο Τσίπρας. Εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύουν. Αν όμως αισθάνονται έτσι τότε σίγουρα κάνουν και λάθη, εγκληματικά λάθη που στιγματίζουν ολόκληρη τη χώρα. Το ζήσαμε με την «περίοδο Βαρουφάκη». Τα εγκληματικά λάθη κόστισαν στην πατρίδα μας αλλά ο Βαρουφάκης αντί να πάει φυλακή βγάζει χιλιάρικα στο εξωτερικό. Το ίδιο θα κάνουν φανταζόμαστε και οι παραπάνω υπουργοί μόλις ξεκουμπιστούν και «απελευθερωθούν». Όμως είναι αδιανόητο να περιμένει όλος ο κόσμος λύσεις, εξηγήσεις, διεξόδους και αυτοί να ονειρεύονται δικά τους... Πολυτεχνεία. Είναι αδιανόητο να είναι στην εξουσία και ταυτόχρονα να κάνουν ότι την πολεμούν.

Όμως, πέρα από αυτό το κωμικό, όσο και τραγικό περιστατικό, υπήρξε κι ένα ακόμη ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο. Είπε λοιπόν ο Τσακαλώτος: «Θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο στη Βουλή την Πέμπτη το βράδυ και θα γίνει ένα άλλο EuroWorkingGroup την Παρασκευή, που θα επιβεβαιώσει ότι το νομοσχέδιο αντιστοιχεί σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει».

Αν δεν είναι λάθος... Ελληνικά από τον πολυσπουδαγμένο Ευκλείδη, είπε ότι οι Έλληνες βουλευτές θα ψηφίσουν την Πέμπτη, χωρίς να το έχουν πολυμελετήσει το νομοσχέδιο και την Παρασκευή θα έρθουν οι δανειστές και θα κάνουν αντιστοίχηση με αυτά που συμφωνήθηκαν. Δηλαδή θα συγκρίνουν και θα δουν μήπως έχουμε κάνει καμιά... λαδιά και τους ξεγελάσουμε τους κουτόφραγκους. Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται περί πλήρους εξευτελισμού καθώς δεν μας εμπιστεύονται, υπάρχει και ένα άλλο θέμα. Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο θα είναι οι νέοι... Χρυσοχοϊδηδες που δεν έχουν διαβάσει και δεν ξέρουν τι ψηφίζουν; Θα έρθει ένας ακόμη νόμος με δεκάδες ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τη ζωή μας ή να γίνουν διάφορα ρουσφέτια και η Βουλή δεν θα έχει χρόνο να τα δει;

θα ψηφίσουν με απλά λόγια... νύχτα και θα κάνουν αυτό που κατηγορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Γιατί η κυβέρνηση της διαφάνειας φοβάται; Τι έχει να κρύψει; Μήπως ότι δεν θα μείνει κανένα σπίτι όρθιο; Μήπως ότι έρχονται τα ξένα κοράκια; Μήπως ότι επιβάλλονται φόροι επί δικαίων και αδίκων αλλά η κυβέρνηση αδυνατεί να κάνει πράξη τη βασική της προεκλογική δέσμευση: Ότι δηλαδή θα φέρουν χρήμα από τη φοροδιαφυγή;

Θαυμάστε λοιπόν ποιοι μας κυβερνούν, ποιοι μας κορόιδεψαν, ποιοι μας διαφεντεύουν και παίζουν το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα