Απόγνωση στην Ειδομένη με 6.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες - Διαμαρτυρία με ανθρώπινη αλυσίδα

Πάνω 5.500 υπολογίζονται οι πρόσφυγες που βρίσκονται στον καταυλισμό στην Ειδομένη περιμένοντας να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Ωστόσο, από προχθές το βράδυ οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν έχουν ανοίξει για κανέναν το σημείο διέλευσης, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ειδομένη.

Χθες το βράδυ, αποχώρησαν από τον καταυλισμό με λεωφορεία 80 Αφγανοί, ενώ κατέφθασαν

από το κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά 3 λεωφορεία με 120 Σύρους και Ιρακινούς. Στα Διαβατά αυτή την ώρα, βρίσκονται περίπου 2.000 πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ έχουν φτιάξει περίπου 150 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των συνόρων, από προχθές το βράδυ, από τις αρχές της γειτονικής χώρας.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των προσφύγων που προσέρχονται στον καταυλισμό της Ειδομενης ευελπιστώντας να περάσουν στην ΠΓΔΜ, αυξάνεται διαρκώς, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 6.000 ανθρώπους.

Πάντως, η σιδηροδρομική γραμμή, δίπλα στον υπερπληρη καταυλισμό, εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή και τα εμπορικά δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα