Ποια είναι τα βασικά συστατικά για μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση;

16:11 27/2/2016 - Πηγή: iPop

Τι είναι αυτό που δένει τα τελικά τα ζευγάρια και πως μπορεί κανείς να βρει το μυστικό για μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση;

Σύμφωνα με τα στοιχεία μιας πρόσφατης έρευνας, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει γύρω από το ζήτημα των μακροχρόνιων σχέσεων, αποκαλύπτει πως τα ζευγάρια που επικοινωνούν καλά και κάνουν σεξ πιο συχνά είναι περισσότερο ικανοποιημένα και άρα πιο ευτυχισμένα μέσα στη σχέση τους!
Η μελέτη, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί στο Journal of Sex Research κατά τη διάρκεια του μήνα, βασίζεται στις απαντήσεις που έδωσαν σχεδόν 40.000 παντρεμένα ή απλά

ζευγάρια, τα οποία συζούν από το 2006. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να εντοπίσουν ποιο θεωρούν το πιο σημαντικό συστατικό, στην πορεία της μακροχρόνιας σχέσης τους.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τα περισσότερα ζευγάρια, δήλωσαν πως η καλή επικοινωνία και η συχνές σεξουαλικές επαφές, είναι τα στοιχεία εκείνα που «δένουν» τις σχέσεις τους, ανεξάρτητα με το τι μπορεί να συμβαίνει στην καθημερινότητά τους

Σύμφωνα με τους μελετητές, τα ζευγάρια που κάνουν σεξ πιο συχνά και μπορούν να επικοινωνούν ακόμα κι όταν διαφωνούν, έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν τη σχέση τους για πολλά χρόνια ζωντανή!

Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι σημαντική τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες, σημειώνεται στην έρευνα, καθώς το 79%των ανδρών και το 81% των γυναικών, που δήλωσαν ευτυχισμένοι στη σχέση τους, είχαν σεξουαλικές επαφές με το ταίρι τους μία ή και περισσότερες φορές μέσα σε μια εβδομάδα.

Στην έρευνα, υπήρξαν κάποιες ενδιαφέρουσες διαφορές ως προς το φύλο, όταν όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ικανοποίησης. Για τις γυναίκες, οι ισχυρότεροι προγνωστικοί παράγοντες ήταν το πόσο συχνά πέτυχαν οργασμό, η διάθεσης και η επικοινωνία, ενώ για τους άνδρες, ήταν η ικανοποίηση φάνηκε πως διαμορφώνεται με βάση τη διάθεσης, τη σεξουαλική ποικιλία και την επικοινωνία.

Όσον αφορά τώρα, το είδος της επικοινωνίας, οι μελετητές της εν λόγω έρευνας, υποστηρίζουν πως βάσει των σχετικών αποτελεσμάτων, το μυστικό για μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση κρύβεται και στην επικοινωνία που υπάρχει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, είτε αυτή είναι λεκτική είτε μη λεκτική.

photo:The Independent

The post Ποια είναι τα βασικά συστατικά για μια επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα