Απίστευτο: Συνέλαβαν έμπορο ναρκωτικών διεθνούς... εμβέλειας, έξω από την Πρυτανεία που τελεί υπό κατάληψη

Ένας υπήκοος Πολωνίας με διεθνές ένταλμα σύλληψης για εμπορία ναρκωτικών συγκαταλέγεται στους 15 συνολικά συλληφθέντες χθες έξω από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Η πρυτανεία εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ακόμα και με απώλεια ανθρωπίνων ζωών στο πανεπιστήμιο λόγω πληροφοριών για χρήση ναρκωτικών.

Η αστυνομία συνολικά προχώρησε σε 21 προσαγωγές εκ των οποίων οι 15 μετατράπηκαν σε συλλήψεις ενώ

εκτός του Πολωνού, συνελήφθησαν και 2 Αλγερινοί, 2 Αφγανοί και ο αδελφός γνωστού αντιεξουσιαστή.

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή την συνεχιζόμενη -για 16η μέρα- κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, την επομένη της δραματικής έκκλησης των πρυτανικών αρχών στον πρωθυπουργό για παρέμβαση που θα λύσει το πρόβλημα.
"Είναι ένα θέμα το οποίο δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν υπάρχει, αλλά ούτε και να του δώσει ένα βάρος που δεν το έχει. Αυτή την ώρα, τα αιτήματα σε αυτές τις καταλήψεις είναι ένα, δυο, τρία, είναι πολύ συγκεκριμένα. Τα αιτήματα αυτά χωρίς να έχουν υπαγορεύσει στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί και το οποίο βρίσκεται σε συζήτηση στη Βουλή, αντιμετωπίζει αυτά νομίζω σχεδόν στο 100% χωρίς να είναι υπαγορευμένα από αυτές τις πράξεις. Είναι πράγματα τα οποία είναι στην αντίληψή μας ότι είναι προβλήματα και πρέπει να λυθούν και γι' αυτό μπαίνουν στο νομοσχέδιο και από την άλλη πλευρά έχουμε καταδίκες ή απειλές καταδικών από την πλευρά των θεσμών της ΕΕ και θα λυθούν", είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κριτσωτάκης στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Και συμπλήρωσε: "Κάποιοι θέλουν να αντιμετωπιστεί το θέμα με τον τρόπο που αντιμετωπιζόταν τέτοια πράγματα παλιά. Δηλαδή να ανοίξουν κεφάλια ή τέλοσπάντων να υπάρξει μια βία. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν το έχει επιλέξει και το βλέπετε. Δέχεται λοιπόν κριτική γι' αυτό. Δεν είναι καλό να μην λειτουργεί το πανεπιστήμιο".

Από την μεριά του, ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αδ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε "αδιανόητα" αυτά που είπε ο κ. Κριτσωτάκης, λέγοντας μάλιστα ότι "εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά".

"Οι πρυτανικές αρχές το πρώτο που θέτουν δεν είναι οι καταστροφές στο κτίριο. Το πρώτο που θέτουν είναι ότι δεν λειτουργεί το πανεπιστήμιο. Ερώτηση, ποιος έχει την ευθύνη κ. συνάδελφε για να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο; Η κυβέρνηση. Και τι μας λέτε τώρα το πρωί στο MEGA; Μας λέτε, μην έχουμε τρομοϋστερία. Δεν πειράζει που δεν λειτουργεί το πανεπιστήμιο. Δεν χάλασε και ο κόσμος. Ας το κοιτάξουμε. Όμως στην πραγματικότητα κ. Κριτσωτάκη, λούζεστε και δυστυχώς μαζί σας η ελληνική κοινωνία που σας ψήφισε, τις προνομιακές σας σχέσεις με τη βία. Εσείς -αν κάνω λάθος διορθώστε με- είχαμε πάει μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο εναντίον εκείνου του φοιτητή που είχε πετάξει αυγά στον Όθωνα", σημείωσε.

Και πρόσθεσε: "Όταν λοιπόν εσείς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει στο δικαστήριο εναντίον φοιτητή που πετάει αυγά εναντίον υπουργού και πάτε ως μάρτυρας υπεράσπισης ως αντιπολίτευση, φυσικά τώρα ως κυβέρνηση δεν μπορείτε να πάτε εναντίον αυτού του φοιτητή και να πείτε μα τι κάνει αυτός ο φοιτητής γιατί καταλαμβάνει το πανεπιστήμιο, γιατί τώρα θα βρεθείτε ανάποδα στον εαυτό σας. Έχετε το θράσος να λέτε ότι νομοθετείτε όχι καθ' υπαγόρευση".

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα