Απίστευτη γκάφα Χαρδούβελη με τους φόρους

Με μια απίστευτη γκάφα που έτρεχαν να μαζέψουν οι συνεργάτες του και το Μέγαρο Μαξίμου, εμφανίστηκε ύστερα από 10 ημέρες ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. Επειδή τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε επιθέσεις από δημοσιογράφους ότι είναι «εξαφανισμένος» ο κ. Χαρδούβελης είπε να βγει μπροστά και να μιλήσει. Και τι είπε λέτε στους δημοσιογράφους σε μια άτυπη ενημέρωση; Ότι θα επανεξετάσει όλους τους φόρους αφήνοντας τους πάντες άναυδους. Σα να έλεγε δηλαδή ότι δεν έχουμε μνημόνιο, δεν έχουμε

κρίση και οι δανειστές μας αφήνουν να κάνουμε ότι θέλουμε. Εκτός κι αν ο Χαρδούβελης βρήκε τη μηχανή που κόβει χρήμα.

Είπε λοιπόν ότι θα επανεξεταστούν όχι μόνο η έκτακτη εισφορά αλλά και ο ειδικός νέος φόρος για τα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ), ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι συντελεστές ΦΠΑ και ο φόρος εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Μάλιστα, στην κουβέντα πάνω ο υπουργός άφησε αιχμές για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ότι είναι κάτι το οποίο έπρεπε να είχε γίνει πριν από δυο χρόνια.

Λες και επρόκειτο για αναλυτή τράπεζας κι όχι για υπουργό που χαράσσει πολιτική μίλησε για μια «ανάλυση τεχνικής ευαισθησίας για όλα τα μέτρα της τετραετίας για σχέση απόδοσης και κοινωνικού κόστους».

Φυσικά οι δημοσιογράφοι που τον άκουσαν πήραν φωτιά πιστεύοντας ότι έβγαλαν θέμα. Δεν είναι και λίγο να βγαίνει ο νέος υπουργός και να λέει ότι θα επανεξετάσει όλους τους φόρους και θα τους δει από την αρχή. Ούτε και είναι σύνηθες να αφήνει αιχμές ότι οι προηγούμενοι δεν τα έκαναν όλα αυτά. Το έμαθε το Μαξίμου, του... άναψαν τα λαμπάκια και άρχισαν τα τηλέφωνα παντού να «πέσει» το θέμα διότι δεν εννοούσε ότι έλεγε ο Χαρδούβελης. Ο υπουργός εννοούσε ότι μετά το μνημόνιο, όταν η χώρα θα έχει βγει από την κρίση και θα στέκεται στα πόδια της μόνη της τότε θα μπορούσαν να επανεξεταστούν οι φόροι που επιβλήθηκαν στο πόδι.

Η ζημιά όμως είχε γίνει καθώς το νέο διέρρευσε με αποτέλεσμα η επίσημη πρώτη του κ. Χαρδούβελη να σφραγιστεί με γκάφα. Δύο εβδομάδες που δεν μιλούσε δεν είχε κάνει κανένα λάθος. Μια φορά μίλησε και τα έκανε μαντάρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα