Νέα Ελλάδα... με Τσίπρα, Ραχήλ και Φωτόπουλο

Το... άνοιγμα του Τσίπρα για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της αριστεράς που θα καταλάβει την εξουσία ξεκίνησε. Και ξεκίνησε με την εκδήλωση κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ». Ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε εκδήλωση κι εκτός από τον Τσίπρα πήγαν και πολλά... φυντάνια που άκουσαν τον πρόεδρο του κόμματος να λέει πάλι τα δικά του επαναστατικά που έχουν κουράσει.

«Η ίδια

η ζωή βάζει επιτακτικά τα διλήμματα και δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Εδώ ταιριάζει απόλυτα το εκπληκτικό τραγούδι της δεκαετίας του 30 «Which side are you on», «Με ποια μεριά είσαι». «Πρέπει όλοι να μας πουν με ποια πλευρά είναι. Με το μνημόνιο-καθεστώς ή με την κοινωνία. Με τη λιτότητα ή την ανάπτυξη. Με την δημοκρατία ή με τον αυταρχισμό, με την ανάπτυξη ή τη βίαιη φτωχοποίηση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας προ των ευθυνών τους συνδικάτα, κόμματα και πολιτικές δυνάμεις.

Το ενδιαφέρον βεβαίως ήταν στην παρουσίες στην εκδήλωση και στα χαμόγελα. Ήταν εκεί δεξιά, κεντρώα και αριστερά ρετάλια που θέλουν να συμμετάσχουν στην μεγάλη.... αριστερή κυβέρνηση. Ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς, Θόδωρος Παραστατίδης. Το «παρών» έδωσε η Λούκα Κατσέλη από την «Κοινωνική Συμφωνία», οι Τόσκας και Παπασίμος από την κίνηση «Πράττω» του Νίκου Κοτζιά και από την Αριστερή Προοπτική οι Αντρέας Νεφελούδης και Στέφανος Μπαγιώργος.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εκπροσωπήθηκαν διά της Ραχήλ Μακρή και από τους Οικολόγους Πράσινους κατέφθασε ο Γιάννης Τσιρώνης, ο Κώστας Καλογράνης και ο Μάκης Κοψίδης.

Όπου γάμος και χαρά και ο συνδικαλιστής της... «ΔΕΗ tours» Νίκος Φωτόπουλος, που είναι σε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μελλοντική ένταξή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο άλλος επαναστάτης συνδικαλιστής, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Αντώνης Καλφαγιάννης.

Από βουλευτές επίσης ήταν παρών ο Νίκος Νικολόπουλος. Η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ έστειλε επιστολή με την οποία ευχαριστεί το ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση και σημειώνει ότι "εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή στη δημόσια συζήτηση προκειμένου να αποκρουσθεί η περαιτέρω διάλυση, διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ".Επίσης στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπου εκπροσωπήθηκε απ' τον Αντώνη Δραγανίγο. Το παρών έδωσε και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ Χρήστος Κοκκινοβασίλης. Το ΚΚΕ δεν παρέστη.

"Σε «παλλαϊκό μέτωπο» κατά της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ» κάλεσε ο κ. Τσίπρας, αλλά οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν ήσαν οι ΑΝΕΞ.ΕΛ. του κ. Καμμένου, μερικοί υπόδικοι για βαρύτατα κακουργήματα συνδικαλιστές και ό,τι έχει απομείνει από την εποχή του «λεφτά υπάρχουν», σχολίασε μεταξύ άλλων η κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα