Απεμπλοκή από το αδιέξοδο στην προανακριτική αναζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν παραβιάζεται η νομιμότητα της προανακριτικής με την εξαίρεση Τζανακόπουλου- Πολάκη από την Επιτροπή, απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής στον Αλέξη Τσίπρα και στην Κουμουνδούρου "τρέχει" η προθεσμία για την αντικατάστασή τους.

Καμία αντικατάσταση

Η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Τασούλα, διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές της ενώ κομματικά στελέχη αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε η επιστολή του προέδρου της Βουλής

στον Αλέξη Τσίπρα, πριν να καταγραφεί καν η επίσημη αντίδραση του κόμματος, επέμειναν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στην αρχική του θέση και δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από αυτή: Κοινώς, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί την αντικατάσταση των βουλευτών του Τζανακόπουλου και Πολάκη από την προανακριτική Επιτροπή.

Υπήρξαν και σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατήγγειλε την διαδικασία και θα αποφάσιζε την αποχώρησή του από την Προανακριτική Επιτροπή.

Από την Κουμουνδούρου, όλες τις προηγούμενες ημέρες, απέρριπταν κατηγορηματικά το εν λόγω σενάριο, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να "κάνουν τέτοιο δώρο στην ν.δ και το ΚΙΝΑΛ".

Απεμπλοκή

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ανεξαρτήτως της συγκρουσιακής διάθεσης που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή του "θρίλερ" με τη συμμετοχή ή όχι των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη στην προανακριτική Επιτροπή , το διαφαινόμενο αδιέξοδο , δημιουργεί εκ των πραγμάτων ένα δυσεπίλυτο ζήτημα και στη στάση που θα τηρήσει εφεξής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι απειλές του Παύλου Πολάκη περί του ότι θα τον βγάλουν "σηκωτό" από την Επιτροπή και οι σκηνές "ροκ" που προοιωνίζεται η στάση του πρώην υπουργού, είναι πρόδηλο ότι δεν προσιδιάζει σε κόμμα "μαχητικής αλλά θεσμικής αντιπολίτευσης" για την οποία δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη ημέρα που πέρασε στα ‘έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρακτικά εξάλλου, οι διαρκείς αναβολές στις συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής – εάν επαληθευτεί και πρακτικά η άρνηση της Κουμουνδούρου να συμμορφωθεί στον κανονισμό της Βουλής βάσει του οποίου έχει προθεσμία έως και την προσεχή Δευτέρα να ορίσει αντικαταστάτες των Τζανακόπουλου- Πολάκη- σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι υπάρχει κίνδυνος "εκφυλισμού" του έργου της επιτροπής.

Για την οποία, σημειωτέον, ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται πως περιμένει πώς και πώς να "τρέξει" ώστε να αποκαλυφθεί ότι η "σκευωρία" της Novartis δεν είναι άλλη από την απόπειρα της πλειοψηφίας να "κουκουλώσει" το σκάνδαλο.

Σε κάθε περίπτωση, στην επικείμενη συνεδρίαση της προανακριτικής Επιτροπής την προσεχή Πέμπτη, οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν το "παρών".

Για τις επόμενες συνεδριάσεις, βλέπουμε.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απεμπλοκή, ΣΥΡΙΖΑ,apebloki, syriza