Απάντηση στα εξαπτέρυγα και τους τροχονόμους της Τροϊκα: Η Ελλάδα μπορεί!

17:07 1/1/2012 - Πηγή: Antinews

Επειδή ο πρωτοχρονιάτικος Τύπος πλημμύρισε καταστροφολογικά σενάρια. Επειδή ακόμα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρήκε να στηρίξει σήμερα τον κινδυνολογούντα Παπαδήμο. Επειδή οι κρατικοδίαιτοι και επί ξύλου κρεμάμενοι εκδότες παρακαλούν γονυπετείς την Τρόικα να σκλαβώσει όσο πολύ πιο μπορεί την Ελλάδα

και να πάρει όσο περισσότερη  “γη και ύδωρ” μπορεί, για να τους την …χαρίσει μετά. Επειδή ο τρόμος μπροστά στην επερχόμενη διατύπωση της λαϊκής βούλησης στην  κάλπη για όλα τα πεπραγμένα τους βγάζει πλέον μάτι. Επειδή τα εξαπτέρυγα όλων των προηγουμένων στη ΝΔ ετοιμάζονται για νέο γύρο ενδοτισμού στις επιταγές των δανειστών για να παρεμποδίσουν την αυτοδυναμία Σαμαρά… Κρίνουμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε, σήμερα ειδικά, στην αυγή ενός έτους που μπορεί να είναι και θα είναι και η αυγή μιας νέας εποχής,  ένα άρθρο του Κώστα Ροδινού της περασμένης χρονιάς που δείχνει ότι κάθε άλλο παρά “τελειώσαν όλα”. Και ότι η Ελλάδα μπορεί αν θέλει να απαλλαγεί και από το Μνημόνιο και από την Τρόϊκα και από τους τροχονόμους τους. Με μια και μόνο κίνηση: την ψήφο.

 Μπορούμε να διώξουμε την Τρόϊκα

(17/11/2011)

 του Κώστα Ροδινού

 Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ΠΑΣΟΚ – όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα – και σίγουρα του “Παπανδρεϊσμου”. Η Ελλάδα  βρίσκεται σε  κινούμενη άμμο. Ό,τι  και  να σκαρφιστεί  ο κ. Βενιζέλος, αδίκως  εξουθενώνει τον κόσμο. Κανέναν στόχο δεν θα πιάσει.  Έχουν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα επί των οποίων κάνει τους σχεδιασμούς του!

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει ο Αντώνης Σαμαράς σταθερά και μεθοδικά (και “αμείλικτα” αν μου επιτρέπεται η φράση όπως συνάγεται από πρόσφατες κινήσεις του) ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Πρώτο δείγμα του τι θα κάνει η πρόσφατη πρόταση για μια φορολογία με ανάπτυξη

Τι θα ακολουθήσει;

Κάθισα και μελέτησα όλες τις πρόσφατες ομιλίες και παρεμβάσεις του. Έκανα και μια προσωπική ανασκόπηση – αναπόληση όσων άλλων έχει πει κατά καιρούς και κυρίως προσπάθησα να διαβάσω “πίσω από τις γραμμές”.

Σε δυο, τρείς το πολύ μήνες, έχουμε εκλογές και εκλέγεται μια νέα  αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τι θα μπορούσε να κάνει;

- Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ένα ευέλικτο σχήμα   15-20 υπουργών, που είναι  έτοιμοι για όλα! Με την ορκωμοσία  αναρτώνται  στο διαδίκτυο τα  στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων. Όσο καιρό ασκούν εξουσία, την περιουσία τους θα  διαχειρίζεται  επιτροπή ειδικών από την ΤτΕ.

- Μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει,  ότι διακόπτει τις  συζητήσεις με την Τρόϊκα, για να επαναπροσδιορίσει τη  στρατηγική της χώρας.

-Το πρώτο νομοθέτημα που φέρνει στην Βουλή είναι για το “πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά. Ο έλεγχος προχωράει ταχύτατα και αν αποδειχθεί ότι κάποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι θα πάνε φυλακή – και πρώτα εκείνοι της από εδώ πλευράς.

-Το δεύτερο νομοθέτημα (με διαφορά μιας εβδομάδας) το πολύ θα αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας

-Ο Πρωθυπουργός, με όσους αρχηγούς

Keywords
Τυχαία Θέματα