Αντικατάσταση των διοικήσεων ΕΡΤ και ΑΠΕ προτείνει η ΝΔ ενόψει εκλογών

Επίκαιρη ερώτηση με την οποία ζητάει από τον Υπουργό  Επικρατείας κ. Καψή την αντικατάσταση των διοικήσεων της ΕΡΤ και ΑΠΕ που βαρύνονται με πλήθος καταγγελιών και κατηγοριών κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου, τομεάρχης ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι ενόψει και της προεκλογικής περιόδου πρέπει να διασφαλιστεί η πολυφωνία και ο πλουραλισμός στα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθεί

το κείμενο της ερώτησης:

Η διορισμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία έχει οδηγήσει την ΕΡΤ σε απόλυτη υποβάθμιση και στα πρόθυρα της διάλυσης, και σήμερα βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση του Champions League και του δορυφορικού προγράμματος, όχι μόνον παραμένει στη θέση της αλλά συνεχίζει να λαμβάνει επιβλαβείς για  το δημόσιο συμφέρον και εξαιρετικά διαβλητές αποφάσεις, προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις και σκανδαλίζοντας την κοινή γνώμη. (πρωτοφανής διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων, που οδήγησε σε δεκάδες ενστάσεις και καταδικάστηκε από την ΕΣΗΕΑ, αδιαφανείς αναθέσεις δαπανηρών παραγωγών, διαδικασίες σύναψης συμβάσεων μέσω «διαπραγματεύσεων»).

Παράλληλα, η διοίκηση της ΕΡΤ σήμερα  και κάτω από τη δική σας πλέον εποπτεία και ευθύνη συνεχίζει και επιχειρεί να ολοκληρώσει την υπογραφή συμβάσεων που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για την νομιμότητα των οποίων έχω ήδη καταθέσει δύο μηνυτήριες αναφορές που διερευνώνται από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνη, ζητήματα για τα οποία είσθε πλήρως ενήμεροι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας.

Την ίδια ώρα διατηρείται και στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η ίδια διεύθυνση που έχει γίνει αντικείμενο ερωτήσεων (αναπάντητων επί της ουσίας) από όλα τα  πολιτικά κόμματα και έχει κατηγορηθεί για περίεργους διαγωνισμούς, παράνομες προσλήψεις, εκβιαστικές πιέσεις σε εργαζομένους.

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

1.Τι σκοπεύει να κάνει με τις- ούτως ή άλλως εκτεθειμένες- διοικήσεις των δημοσίων μέσων ενημέρωσης; Σκοπεύει ή όχι να προβεί άμεσα σε αντικατάστασή τους με υπηρεσιακές προκειμένου να διασφαλιστεί η πολυφωνία εν όψει εκλογών και να αποφευχθεί η συνέχιση των προκλητικών και παράνομων ενεργειών της παρούσας διοίκησης της ΕΡΤ που επιφέρουν ζημιά δεκάδων  εκατομμυρίων ευρώ στο  δημόσιο ταμείο;

2.Αναλαμβάνει ο ίδιος ως αρμόδιος Υπουργός την ευθύνη για την παραμονή τους και τις συνέπειες των αποφάσεων και πράξεών  τους;

Keywords
Τυχαία Θέματα