Αιχμές του προέδρου του ΣτΕ: Έχω ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου

«Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποιήσεως πολιτικών επιδιώξεων», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά των δύο δικαστών που παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο, προσφέρουν κακή υπηρεσία και βλάπτουν τη δικαιοσύνη σε μία καίριας σημασίας περίοδο».

Ο κ. Σακελλαρίου υπεραμύνθηκε της

απόφασής του να διακόψει τη διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ -στην οποία θα συζητούνταν οι αγωγές για τις τηλεοπτικές άδειες- «λόγω κλίματος», υπογραμμίζοντας: «Έχω μια ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονές της διασκέψεως».

Ερωτηθείς πότε θα συγκαλέσει τη διάσκεψη του ΣτΕ για το διαγωνισμό των τηλεοπτικώ αδειών, απάντησε ότι δεν θα κάνει προαναγγελία και πρόσθεσε ότι το εν λόγω ζήτημα είναι μια σοβαρή υπόθεση, αλλά όχι η «μόνη σοβαρή υπόθεση» που διαχειρίζεται το δικαστήριο.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα