Αυξήσεις έταξε στους δικαστές ο Τσίπρας

Με βασικό θέμα την πρόταση της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια έγινε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους Προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων, Βασιλική Θάνου, (Πρόεδρος του Αρείου Πάγου), Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου), Νίκο Σακελλαρίου (Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), καθώς επίσης και τους Ξένη Δημητρίου (εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) και Ευτυχία Φουντουλάκη (Γενικός Επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά της

κυβέρνησης συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του ΥΠΟΙΚ, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος παρουσιάζει την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι με την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια για να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους και μια αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πρόταση που παρουσιάζεται θα κριθεί κι από τους ίδιους και φυσικά από τις ενώσεις και τους ίδιους τους λειτουργούς στην χώρο της δικαιοσύνης και όχι μόνο, καθώς όπως επισήμανε, τα ειδικά μισθολόγια αφορούν και στρατιωτικούς, ενστόλους με την ευρύτερη έννοια, αστυνομικούς αλλά και τους πανεπιστημιακός και άλλους καθηγητές, το διπλωματικό σώμα, γιατρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποδεχόμενος τους προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων είπε: «Θα ήθελα να απολογηθώ που καθυστέρησα να ανταποκριθώ στο αίτημα σας για συνάντηση εδώ και μια εβδομάδα, αλλά όπως βλέπετε οι εξελίξεις τρέχουν και καθημερινά το πρόγραμμα μας είναι πολύ γεμάτο αυτές τις μέρες».

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα