Υπενθύμιση: Ποιους πρέπει να μαυρίσουμε στις επόμενες εκλογές!

Επειδή σε λίγο καιρό η ιστορία με τις άδειες και το ΣτΕ θα ξεχαστεί, όπως πολλά σ’ αυτή τη χώρα λησμονούνται, καλό είναι να γράψουμε για τους πρωταγωνιστές αυτής της αριστερής τραγωδίας.

Πρέπει να θυμόμαστε ποιους θα πρέπει να μαυρίσουμε στις επόμενες εκλογές, ποιοι πληγώνουν την αισθητική που απέμεινε στη χώρα αυτή, ποιοι είναι αυτοί που άρπαξαν την εξουσία και δεν έχουν την παραμικρή ευθιξία να παραιτηθούν. Η σφαλιάρα που έφαγαν από το ΣτΕ ήταν τεραστίων διαστάσεων αλλά αυτοί νομίζουν ότι βρέχει

κι όχι ότι τους έχει φτύσει το δικαστικό σώμα, η κοινωνία και η ιστορία ολόκληρη.

Στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ όπου δεν υπάρχει μεγάλη «κουλτούρα» σαν κι αυτήν που έχουν στην πολιτική ένα πράμα, οι προπονητές συνήθως παραιτούνται μετά από μια αποτυχία. Έφαγε ο Πεδουλάκης 25 πόντους από τον Ολυμπιακό; Πλακώθηκε με το αφεντικό και παραιτήθηκε. Πήγε σπίτι του για να αναλάβει να σώσει την ομάδα κάποιος άλλος.

Έφαγε τριάρα η ΑΕΚ; Ο προπονητής της πήγε άπατος γιατί στον άγριο κόσμο των σπορ υπάρχει ο άγραφος νόμος της ευθιξίας, της τσίπας που λέει και ο λαός. Στην πολιτική πόσες φορές έχουμε δει υπουργό να παραιτείται παρά το γεγονός ότι έφαγε τέτοιο χαστούκι; Πόσες φορές ένας υπουργός εξευτελίστηκε κι αντί να πάει σπίτι του παραμένει στην καρέκλα του; Ελάχιστες, μετρημένες στα δάκτυλα και σίγουρα από την κυβέρνηση της αριστεράς δεν περίμενε κανείς να το κάνει. Το έκανε ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης με την κατασκευαστική του; Ο Κατρούγκαλος με τις τόσες ξεφτίλες του ή ο Σπίρτζης με τους κουμπάρους και τους παρακούμπαρους;

Εν πάση περιπτώσει ας θυμόμαστε τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας της κυβέρνησης και ας μην ξεχάσουμε όταν θα έρθει η ώρα να τους δείξουμε ότι ο λαός κάποια στιγμή ξυπνάει και εκδίκηση ζητάει. Αυτοί οι ολίγιστοι, που νομίζουν ότι έχουν μεγάλο μπόι αλλά δεν είναι παρά μηδενικά, ας ξέρουν ότι δεν θα τους ξεχάσουμε.

Πρώτος και καλύτερος ο πρωθυπουργός. Ενορχηστρωτής της προσπάθειας ελέγχου της ενημέρωσης, αν και φανερά πλανημένος από τον κολλητό του και υπουργό του. Καταδικάζεται, όμως, διότι αυτός ήταν που ξεκίνησε την επίθεση κατά της Δικαιοσύνης με εκείνο το «είναι αδιανόητο το ΣτΕ να αποφασίσει διαφορετικά» που είπε στη ΔΕΘ. Να που υπάρχουν δικαστές που αποφασίζουν διαφορετικά κύριε Τσίπρα, κι εδώ δεν είναι Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξετε την πλειοψηφία ψηφίζοντας ξανά.

Δεύτερος ο Νίκος Παππάς. Η επιτομή του «σκοτεινού» τύπου που κάνει συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και από πάνω το παίζει τίμιος και ηθικός. Ο άνθρωπος των σκιών που έστησε όλη αυτή την αντισυνταγματική ξεφτίλα και προσπάθησε με νύχια και με δόντια να την περάσει. Μα καλά, πόσο μπορεί να γελοιοποιείται κάποιος προκειμένου να πάψει να ασκεί τα καθήκοντά του; Απέτυχες κύριε Παππά, πήγαινε σπίτι σου. Τελεία και παύλα.

Τρίτη είναι η Όλγα Γεροβασίλη. Η Βορειοκορεάτισσα κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία με το αηδιαστικό διάγγελμά της για τα παιδάκια που θα πεινάσουν και τις προσλήψεις που δεν θα γίνουν αλλά και με την έλλειψη ψυχραιμίας, απέδειξε αυτό που ξέραμε. Ότι τα μηδενικά κυβερνούν τη χώρα και την καταστρέφουν. Τέτοια υποταγή στο αφεντικό για μια θεσούλα; Κρίμας και είστε και επιστήμονας. Καλύτερα χορεύετε ζεϊμπέκικα στα σκυλάδικα παρά ξέρετε να ασκείτε εξουσία κ. Γεροβασίλη. Αυτήν θα την ξεχάσει η ιστορία πολύ σύντομα.

Τέταρτος ο υπουργός Σπίρτζης. Ο κολλητός του Παππά και σκοτεινό πρόσωπο σχετικά με το τι συνέβαινε στην Αττικής, προτού ο Στουρνάρας τους βγάλει τα άπλυτα και καταδικάσει τον κουμπάρο Καλογρίτσα σε αποχώρηση από την τηλεόραση. Είναι αυτό που λέμε η επιτομή του γενίτσαρου. Ο άνθρωπος που υπηρέτησε το παλαιό ΠΑΣΟΚ να μοστράρεται τώρα σαν αναμορφωτής της χώρας και ευαίσθητος υπουργός για θέματα ενημέρωσης; Έλεος.

Πέμπτος είναι ο Λευτέρης Κρέτσος. Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης επιβεβαιώνει αυτό που λέει ο λαός: «Τα σκυλιά υπηρετούν το αφεντικό μέχρι τέλους». Σαν τον… Χάσικο, τον γνωστό σκύλο της ιστορίας, θα πάει μαζί με τον Παππά άπατος. Όμως, ο Κρέτσος δεν έχει ασυλία που έχει το αφεντικό του και ο νοών νοείτω. Είναι δε τόσο προκλητικός όταν χαρακτηρίζει «ριφιφί» μια δικαστική απόφαση που δεν θα την σεβαστεί κιόλας, που η ιστορία θα τον γράψει με χρυσά γράμματα δίπλα στους χειροκροτητές, τα πιστά δουλάκια της εκάστοτε εξουσίας. Αυτός σίγουρα δεν θα έχει καλό τέλος.

Στους πρωταγωνιστές θα πρέπει να βάλουμε και τους κολλητούς επιχειρηματίες της ιστορίας, τον Μαρινάκη, τον Καλογρίτσα, τον Σαββίδη, αλλά αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και πιθανότατα την κάνουν... πληρώνοντας πολλά στην κυβέρνηση. Όμως, ας τους θυμόμαστε όταν η παλαιά διαπλοκή θα είναι μαζί με την καινούργια οι βασικοί πόλοι της ενημέρωσης, ενώ ο κόσμος θα πιστεύει στην κάθαρση, την αντικειμενικότητα και την καθαρότητα των καναλιών.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα