Αδύναμος, υποτονικός και … άλλα ντ’ άλλων

Όπισθεν ολοταχώς έκανε ο Γ. Παπανδρέου στη δευτερολογία του για το θέμα του νέου κυβερνητικού σχήματος που θα οδηγήσει τη χώρα από εδώ και πέρα. Η σύγκρουση με την Άννα Διαμαντοπούλου σε ζωντανή μετάδοση και αργότερα με άλλους υπουργούς τον ανάγκασε να πει ότι άμεσα θα γίνει η συζήτηση για μια άλλη κυβέρνηση και κάλεσε πάλι τη ΝΔ να κάτσουν στο τραπέζι, ενώ πριν από λίγο είχε..φάει πόρτα

Όμως, παρά την οπισθοχώρησή τους, έμεινε και πάλι… Παπανδρέου,

δηλαδή γαντζωμένος στην καρέκλα του και αρνούμενος να την εγκαταλείψει. Όσο κι αν ο ίδιος το διέψευσε, όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα δείχνουν έναν άνθρωπο που δε θέλει να φύγει ηττημένος και ταπεινωμένος.

Δε μας είπε ποια θα είναι η κυβέρνηση που θα ακολουθήσει, ποιος θα είναι ο δικός του ρόλος, αν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ή όχι. Απλά πέταξε και πάλι το πυροτέχνημα της άλλης κυβέρνησης.

Αντί να βρει το σθένος να παραιτηθεί, να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα εξασφαλίσει την 6η δόση, επέμεινε στην ψήφο εμπιστοσύνης και μετά βλέπουμε. Και μόνο ως προφάσεις εν αμαρτίες είναι όσα είπε περί κρυστάλλινης άποψης ότι δεν πρέπει να μένει η χώρα ακυβέρνητη.

.

Κατά τα λοιπά, η ομιλία του σε δεύτερο λόγο ήταν πιστή αντιγραφή της πρώτης και όλων όσων είπε στην Κ.Ο. Ούτε να αλλάξει τα λόγια του δεν πρόλαβε, αδύναμος, υποτονικός και χωρίς ουσία.

Και αν κρίνουμε από τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν τα ΜΜΕ (ακόμα και ο …Αλέξης), άντε γειά…

*Ο Παπακωνσταντίνου τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, η οποία θα αποτελείται από πολιτικά πρόσωπα. Αυτή είναι η «κόκκινη γραμμή» του ΠΑΣΟΚ, που την έθεσε ο Κακλαμάνης στην κοινοβουλευτική ομάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα