Yστερία στο διαδίκτυο για έναν όμορφο κακοποιό

Θραύση έκανε στο διαδίκτυο ένας κακοποιός του οποίου το πρόσωπο, από τη γνωστή φωτογραφία σύλληψης, αναρτήθηκε μαζί με αυτά των συνεργών του στην ιστοσελίδα της αστυνομίας του Στόκτον, της Καλιφόρνια, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες αλλά και για να «πανηγυριστεί» η σύλληψή τους καθώς θεωρούνταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Ο 30χρονος Τζέρεμι Μηκς «έκαψε καρδιές» και προκάλεσε χάος στην ιστοσελίδα της αστυνομίας καθώς μέσα σε δύο 24ωρα συγκέντρωσε περίπου 60.000 likes (!)ενώ έγιναν και περισσότερα από 17.000 σχόλια.

Εννοείται ότι στη

συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων γυναίκες από όλο τον κόσμο εξέφραζαν τον «βαθύ τους έρωτα» για τον 30χρονο με κάθε δυνατό τρόπο, επιβεβαιώνοντας το κλισέ ότι στις γυναίκες αρέσουν τα «κακά παιδιά» ιδιαίτερα αν τα βλέπουν εκ του μακρόθεν. Για να μην πει κανείς για τις απευθείας προτάσεις σύναψης σχέσης (όπως το αντιλαμβάνεται η κάθε μία από τις θαυμάστριες αυτό) ή τις επαγγελματικές προτάσεις για καριέρα στο μόντελινγκ.

Οι αστυνομικοί του Στόκτον έμειναν άφωνοι καθώς ποτέ η ιστοσελίδα τους δεν είχε τόση κίνηση. Ο ίδιος ο Μηκς δεν είναι γνωστό αν έχει πληροφορηθεί μέχρι στιγμής πόσο δημοφιλής είναι και πόσες θαυμάστριες κέρδισε με τη φωτογραφία της σύλληψής του. Το πιθανότερο όμως είναι ότι δεν θα έχει την ευκαιρία σύντομα ν’ απαντήσει σε καμία από τις δελεαστικότατες προτάσεις καθώς βαρύνεται με έξι κατηγορίες που σχετίζονται με τη χρήση όπλων και μία για συμμετοχή σε συμμορία, ενώ συνελήφθη κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας. Θεωρείται δε τόσο επικίνδυνος που η εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του ορίστηκε στα 900.000 δολάρια και το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνει πίσω από τα κάγκελα μέχρι να φτάσει στο εδώλιο.

Η μικρή αυτή λεπτομέρεια, δηλαδή ότι είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας, την οποία φρόντισαν ορισμένες και ορισμένοι (ελάχιστοι είναι η αλήθεια) να υπενθυμίσουν μεταξύ της χιονοστιβάδας των σχολίων θαυμασμού στην ομορφιά του Μηκς, είτε πέρασε απαρατήρητη ή προκάλεσε θυμηδία λες και το γεγονός ότι πρόκειται για έναν όμορφο άντρα αναιρεί το ποιόν του και τις πράξεις του. Και το ζήτημα δεν είναι αν παραδέχεται κανείς ότι πρόκειται για έναν ευπαρουσίαστο νεαρό. Αυτό είναι προφανές και δεν αναιρείται από το αν είναι κακοποιός. Όμως, το ότι στο βωμό της ομορφιάς του, δεν λαμβάνεται υπ’όψιν τίποτε άλλο, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα σχόλια των θαυμαστριών του (και είναι χιλιάδες ανά τον κόσμο), δεν μπορεί παρά να προκαλεί προβληματισμό και θλίψη.

Πηγές: marketwatch, france-info

Μάρκο Πόλο

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα