Run All Night

Ως φαν του Λίαμ Νίσον και των action movies αποφάσισα να δω στο σινεμά την τελευταία ταινία του, το Run all night. Στο trailer φαίνεται μια συνηθισμένη γρήγορη περιπέτεια/θρίλερ αλλά έχει πιο δραματική αίσθηση από ό,τι περίμενα.

Το 1ο act αφιερώνεται στην παρουσίαση των χαρακτήρων και των σχέσεών τους και το στήσιμο της κατάστασης που θα ακολουθήσει. Η δράση ξεκινάει

μετά, όταν ο πρώην εκτελεστής Τζίμυ Κόνλον, που βασανίζεται από τύψεις, αναγκάζεται να σκοτώσει ξανά για να προστατεύσει το γιο του. Ακολουθεί ένα ανθρωποκυνηγητό που διαδραματίζεται σε διάφορα μέρη της πόλης και θα σταματήσει μόνο όταν η μια πλευρά είναι νεκρή.

Η ταινία έχει δύο νήματα πλοκής, το δραματικό και το περιπετειώδες. Το πρώτο δίνει ταυτότητα στους χαρακτήρες, σε κάνει να νοιαστείς για αυτούς και βοηθάει να ξεκουραστείς από τη συνεχή δράση. Από άποψη ερμηνειών και διαλόγων είναι καλό. Το δεύτερο νήμα είναι οι συγκρούσεις του Κόνλον με τους φονιάδες που θέλουν να σκοτώσουν τον ίδιο και το γιο του. Ύστερα από ένα σημείο εμφανίζεται ένας πολύ ικανός ανταγωνιστής του και δεν είναι πλέον βέβαιο αν θα επιβιώσει. Παρόλο που δεν είναι νέος ο Νίσον έχει βρει ένα στυλ δράσης που του ταιριάζει, σε ταινίες όπως τα Taken, Unknown και Non-stop. Μάλιστα, στις δυο τελευταίες από αυτές και στο Run all night σκηνοθέτης είναι ο ίδιος, ο Jaume Collet-Serra.

Πέρα από τις καλοφτιαγμένες μάχες, που διατηρούν ένα ρεαλισμό και είναι αρκούντως βίαιες, μου έκανε εντύπωση η σκηνοθεσία στα νυχτερινά πλάνα της πόλης, κυρίως στον τρόπο που η κάμερα κινείται από το ένα μέρος στο άλλο. Επίσης, μου άρεσε κατά διαστήματα η μουσική, ιδίως στα credits.

Από τους ηθοποιούς αξίζει να αναφέρω τον Εντ Χάρις ως μαφιόζο, η σχέση του οποίου με τον Νίσον δίνει νόημα στην ιστορία. Ακόμη, η Genesis Rodriguez υποδύεται τη νύφη του ήρωα, ο Vincent D’Onofrio (Law and Order) παίζει τον έντιμο αστυνομικό και ο Νικ Νόλτε, αγνώριστος, έχει ένα μικρό ρόλο.

Το Run all night ήταν ό,τι πρέπει για μια βόλτα στο σινεμά. Με απορρόφησε ενώ σε μερικές στιγμές το βρήκα και συγκινητικό.

Captain America

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα