Reuters: Οι σκληροπυρηνικοί της Μέρκελ αντιδρούν

Η εικόνα που δίνεται τελευταία είναι ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνουν τα πάντα για να πείσουν τα μέλη της γερμανικής βουλής να ψηφίσουν την τετράμηνη επέκταση του ελληνικού προγράμματος. Όπως φαίνεται όμως, αυτό δεν θα είναι μια τόσο εύκολη υπόθεση. Υπάρχει μια σκληροπυρηνική ομάδα συντηρητικών στο κόμμα της Μέρκελ

που αντιδρά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη και απειλεί να μην ψηφίσει υπέρ της.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η συγκεκριμένη ομάδα είναι αποφασισμένη να παραμείνει άκαμπτη μέχρι τέλους. Οι πολιτικοί αυτοί κατηγορούν δημόσια την Μέρκελ ότι είναι πολύ επιεικής με τους Έλληνες. Ο Κουρτ Λουκ, επικεφαλής της επιτροπής του CDU, καθώς και ο γενικός γραμματέας Βόλφγκανγκ Στάιγκερ απέστειλαν επιστολή στους βουλευτές της γερμανικής βουλής στην οποία αναφέρουν πως «μια απλή επέκταση του προγράμματος βοήθειας χωρίς αποτελεσματικούς όρους σημαίνει πως πρόκειται να ρίξουμε περισσότερα ''καλά'' χρήματα στα ''κακά'' που έχουμε δώσει μέχρι τώρα».

Ο Νταβίντ Μπέντελς, συντηρητικός πολιτικός από τη Βαυαρία που υποστηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, είπε πως απορρίπτει την επέκταση του ελληνικού προγράμματος. «Οτιδήποτε άλλο θα ήταν βαριά αμέλεια και προδοσία των γερμανών φορολογούμενων». Πάντως, το Reuters σημειώνει ότι η συγκεκριμένη ομάδα των σκληροπυρηνικών είναι μια μικρή μειοψηφία στον κυβερνητικό συνασπισμό που αυτή τη στιγμή κατέχει μια άνετη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή με 504 βουλευτές.

www.reuters.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα