Habemus «Μπενίτο» στο ΠΑΣΟΚ

Με αντίπαλο το… λευκό και την χαμηλή συμμετοχή θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος στις 18 Μαρτίου. Το Εθνικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε την συνεδρίασή του αποφασίζοντας ότι μόνο ο Βενιζέλος έχει τυπικά έγκυρη υποψηφιότητα. Πάντως το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου

έθεσε σε ψηφοφορία τα αιτήματα Παπουτσή και Τζουμάκα να είναι υποψήφιοι: δι’ ανατάσεως της χειρός ο Παπουτσής πήρε 10 ψήφους και ο Τζουμάκας 6…

Η ουσία είναι ότι ο Βενιζέλος δεν επέτρεψε στον Παπουτσή να είναι υποψήφιος. Πιθανόν επειδή φοβήθηκε την «ακρότητα» της υποψηφιότητας Τζουμάκα – «υποβαθμίζει την ψηφοφορία», έλεγαν τα στελέχη του στον Παπουτσή για να τον πείσουν ότι δεν εμμένουν στο γράμμα του καταστατικού από εμπάθεια προς αυτόν. Σημειώνεται ότι ενώ ο Βενιζέλος είδε μέχρι και τον ΓΑΠ, δεν είδε τον Παπουτσή λόγω της έντασης που υπάρχει ανάμεσά τους και προτιμήθηκαν ορισμένοι «ενδιάμεσοι» μαντατοφόροι.

Η συνάντηση με τον ΓΑΠ και οι μόλις 10 ψήφοι που πήρε η πρόταση για έγκριση της υποψηφιότητας Παπουτσή επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την συμφωνία ΓΑΠΒενιζέλου για ομαλή διαδοχή, για την οποία σας έχουμε γράψει επανειλημμένως.

Ταυτόχρονα όμως είναι προφανές ότι ο Βενιζέλος δεν θέλει εσωκομματικές εντάσεις, ενώ μπαίνει με όρους «απόλυτης κυριαρχίας» στην κορυφή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Βενιζέλος κατέθεσε 190 υπογραφές μελών του Εθνικού Συμβουλίου (συνολικά έχει 377 μέλη), ενώ «κέρδισε» και την υποστήριξη του Πάγκαλου ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία και να ενώσει το κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα