H κατρακύλα της ΝΔ δεν έχει τελειωμό

Όλο και πιο κοντά στη διάσπαση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με αποκλειστικό υπεύθυνο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πάτρωνές του που τον έχουν βάλει να παίξει πολύ βρόμικο παιχνίδι σε βάρος των χιλιάδων Νεοδημοκρατών. Αδιαφορώντας δε για το μείζον πολιτικό ζήτημα που δημιουργείται, όχι μόνο για το κόμμα αλλά και για την Ελλάδα.

Λες και είναι βαλτός και από τον Αλέξη Τσίπρα

ο μεταβατικός και διορισμένος πρόεδρος της ΝΔ, ουσιαστικά ένας θυρωρός της πολυκατοικίας που διορίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ένοικος κι αυτός «ξέφυγε». Τέτοιο πρωτοχρονιάτικο δώρο 1,5 μήνα πριν τις γιορτές δεν το περίμενε το Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η έκκληση για εθνική συνεννόηση που έκανε ο Τσίπρας παίρνει μια μικρή αναβολή περιμένοντας τη... διάλυση της ΝΔ. Ή την εκλογή του Βαγγέλα ώστε να τον κάνουν ό,τι θέλουν. Μέχρι και το μουστάκι θα του ξυρίσουν προκειμένου να μπει στην κυβέρνηση που ονειρεύεται ο Τσίπρας. Με τον ίδιο πρωθυπουργό και τη ΝΔ δεκανίκι να στηρίζει ασφαλιστικά – λαιμητόμους και φορολογικά σοκ.

Πιθανότατα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. το απόγευμα να γίνει της... τρελής. Ποιος θα κρατήσει τους βουλευτές που έδωσαν τη μάχη της ζωής τους για να σώσουν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, να μην επιτεθούν στον Μεϊμαράκη που τους προσβάλλει με τέτοιο τρόπο; Που προσέβαλε τον κόσμο της ΝΔ, που δεν είχε το φιλότιμο να παραιτηθεί και να διεκδικήσει την προεδρία χωρίς να ελέγχει το κόμμα και τους μηχανισμούς.

Ωστόσο, η κατρακύλα της ΝΔ δεν έχει τελειωμό.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, ο Β. Μεϊμαράκης, επιτέθηκε ξανά στον Σαμαρά και αυτή τη φορά απαίτησε από τον Σαμαρά να κάνει δήλωση ότι δεν του έχει ζητήσει να παραιτηθεί. Μα είναι στα καλά του; Δεν του λένε οι σύμβουλοί του πότε να σιωπήσει;

Δεν θα έπρεπε, όμως, να έχει παραιτηθεί μετά το φιάσκο μαζί με τον κ. Παπαμιμίκο και όλη την ΚΕΦΕ; Ποιος είναι ο Παπαμιμίκος; Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι απίθανοι που καθορίζουν το μέλλον της ΝΔ;

Να μας το θυμηθείτε, κάθε ώρα που περνά θα αποκαλύπτονται τα βρόμικα σχέδια που έχουν μεθοδευτεί για την εκλογική διαδικασία. Κάποιοι δεν θέλουν να παίξουν με καθαρά χαρτιά, κάποιοι στηρίζονται σε σκοτεινούς «παίκτες» θέλοντας να γίνουν... νοματαίοι στο κόμμα.

Το σχέδιο είναι απλό: Είτε δεν θα γίνουν ποτέ εκλογές γιατί θα προλάβουν άλλες πολιτικές εξελίξεις, είτε θα γίνουν εκλογές με ελάχιστο και απογοητευμένο κόσμο και ο πρόεδρος θα είναι παντελώς απαξιωμένος κι όχι ένας αρχηγός που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Τσίπρα.

Το αποτέλεσμα ίδιο: Η ΝΔ θα βρίσκεται σε μια στενωπό που θα οδηγήσει στην αποδοχή του ρόλου του κολαούζου της εξουσίας. Ε όχι. Δεν θα γίνει η Νέα Δημοκρατία... Ανεξάρτητοι ψεκασμένοι που πέφτουν στα τέσσερα για μια υπουργική καρέκλα.

Αν πάντως δεν γίνουν οι εκλογές και το κόμμα πάει σε συνέδριο με πρόταση για καταστατικές αλλαγές και εκλογή προέδρου από το κονκλάβιο (αφού πρώτα η οικουμενική θα κάνει τα πρώτα της βήματα) τότε θα έχουν πετύχει όλοι τον σκοπό τους. Πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν μια τέτοια εξέλιξη.

Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ένα πράγμα όλοι όσοι έστησαν το πολιτικό φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας.

Η καρδιά του νεοδημοκράτη έχει πληγωθεί τόσο πολύ που θα τους γυρίσει μπούμπεραγκ η προσπάθεια να σαμποτάρουν τις εκλογές. Κόσμος που δεν θα πήγαινε στις κάλπες θα πάει τώρα και θα τους μαυρίσει. Και τον Βαγγέλα που νομίζει ότι μπορεί να κάνει μαγκιές όπως αυτές με τον Κυριάκο και τον Τζιτζικώστα που πιστεύει ότι με εξυπνακισμούς και τσιτάτα θα στρέψει υπέρ του τον κόσμο. Όσο περνάνε οι μέρες τόσο θα αποδεικνύεται η ίντριγκα του Μεϊμαράκη και η ανικανότητα του Απόστολου. Μήπως τελικά «δουλεύουν» όλοι για τον Άδωνι;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα