Guardian: Την Κυριακή θα ολοκληρωθεί η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ

Για το πολύ δύσκολο του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στην εξουσία, λίγες ημέρες μετά τις κάλπες των ευρωεκλογών και την εξαγγελία πρόωρων εκλογών, κάνει λόγο σε άρθρο του ο Guardian.

Παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα εκτός από την "εντός έδρας” ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κάνει λόγο και στα αποτελέσματα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού,

οι οποίοι ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας (33,9%), την ώρα που καταπόντισαν στον ΣΥΡΙΖΑ στο 15,3%.

Σύμφωνα με τον Guardian αυτό το αποτέλεσμα (των Ελλήνων του εξωτερικού), μαζί με το συνολικό αποτέλεσμα της κάλπης, που χάρισε στη ΝΔ μια ιστορική νίκη με 9,3%, είναι η απτή απόδειξη της απίστευτα δυσχερούς θέσης που έχει περιέλθει το Αριστερό κυβερνών κόμμα.

Ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών αυτή την Κυριακή αναμένεται να ολοκληρώσει την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, "ενός κόμματος πρώην ριζοσπαστών που εξελέγη στο απόγειο της κρίσης του ελληνικού χρέους με την υπόσχεση ότι θα αντιστρέψουν την διεθνώς επιβληθείσα λιτότητα”.

Ως προς τα αίτια της πανωλεθρίας του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, η εφημερίδα δίνει έμφαση στον ρόλο που έπαιξε η μεσαία τάξη, η οποία μέσα σε μια τετραετία από το 2015,αποδεκατίστηκε από τους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς την προσπάθεια αναστροφής του κλίματος από πλευράς Τσίπρα, ο Guardian αναφέρει ότι έπεσαν στο κενό: "Η ύστατη προσπάθεια του Τσίπρα να αποκαταστήσει την δύναμή του παραχωρώντας φορολογικές ελαφρύνσεις και συνταξιοδοτικά επιδόματα, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, φαίνεται να απέτυχε καθώς οι συνταξιούχοι, ίσως κουρασμένοι από τις υποσχέσεις, στρέφονται προς τη ΝΔ".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα