Guardian: Ο Αμπααούντ είχε συναντήσει τζιχαντιστές στη Βρετανία

Ο βασικός εγκέφαλος των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ταξίδεψε το 2015 στη Βρετανία για να συναντήσει άλλους τζιχαντιστές. Την περίοδο εκείνη υπήρχε ένταλμα σύλληψης εναντίον του και ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στο Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ μάλιστα, ο Αμπααούντ τράβηξε φωτογραφίες από διάφορα τουριστικά σημεία των δύο βρετανικών πόλεων. Ο Αμπααούντ γνώριζε ορισμένα από τα πρόσωπα που συνάντησε και τα άτομα αυτά αποτελούν, πλέον, αντικείμενα

έρευνας της MI5 και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον Guardian o βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων Κιθ Βαζ, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι "αυτός ο τρομοκράτης μπόρεσε να εισέλθει και να εξέλθει από το βρετανικό έδαφος. Μία απάντηση στα σοβαρά αυτά ερωτήματα είναι αναγκαία, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη αντίστοιχου περιστατικού", είπε.

Ο Αμπαούντ, που καυχιόταν ότι είχε κατορθώσει να ταξιδεύει ανενόχλητος στην Ευρώπη, εισήλθε στη Βρετανία με οχηματαγωγό πλοίο. Οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακάλυψαν αυτό το ταξίδι μόνο αφού βρήκαν το κινητό του τηλέφωνο στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, όπου και σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας στις 18 Νοεμβρίου. Εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα