FT: Ο Μιχάλης Καλογήρου εκπροσωπούσε αναρχικούς πριν γίνει υπουργός Δικαιοσύνης

13:43 5/9/2018 - Πηγή: Antinews

Ως ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που απέκτησε όνομα μέσω της υπεράσπισης αναρχικών περιγράφουν οι Financial Times τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Αναφέρουν συγκεκριμένα πως η επιλογή ενός "ριζοσπαστικού" του ΣΥΡΙΖΑ για να επιβλέπει το δικαστικό σύστημα αυξάνει τους φόβους γύρω από το κράτος δικαίου και την ανάμειξη της κυβέρνησης τώρα που η Αθήνα

επιχειρεί να αποκαταστήσει την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ήδη την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα έγειρε αμφιβολίες για την δέσμευσή του στην ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος καθώς δήλωσε: "Η δικαιοσύνη και η πολιτική εξουσία πρέπει να είναι στην ίδια πλευρά της μάχης απέναντι στους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος".

Οι FT υπενθυμίζουν ότι ο Μ. Καλογήρου εκπροσωπούσε αναρχικό που είχε απασχολήσει όλη την Ευρώπη με τα τρομοδέματα που έστελνε σε ξένους πολιτικούς και διπλωμάτες. Είχε μάλιστα συγκρουστεί με το δικαστικό σύστημα που τώρα εποπτεύει με αντικείμενο την αντιμετώπιση του αναρχικού πελάτη του.

Μ. Καλογήρου: Κατασκευασμένο και συκοφαντικό το δημοσίευμα

Για "κατασκευασμένο και συκοφαντικό" δημοσίευμα κάνει λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου.

"Το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times είναι ψευδές, κατασκευασμένο και συκοφαντικό. Ως δικηγόρος υπερασπίστηκα τον κ. Αγγελέτο Κανά για την ονομαζόμενη υπόθεση ΕΛΑ, ο οποίος αθωώθηκε αμετάκλητα το 2009 από την ελληνική Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση αυτή προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απήλλαξε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο", αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Καλογήρου και προσθέτει:

"Στην περίπτωση του κ. Σακκά ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή "πελάτης" μου ("client"), όπως ψευδώς αναφέρει η συντάκτρια του εν λόγω δημοσιεύματος, η οποία αντιδεοντολογικά δεν φρόντισε, ως όφειλε, να διασταυρώσει ή να ζητήσει σχολιασμό πριν τη δημοσίευση του άρθρου της. Διευκρινίζω ότι συμμετείχα σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σχολιάσω νομικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε τον νομικό κόσμο την περίοδο εκείνη, δηλαδή αν επιτρέπεται η παράταση της προσωρινής κράτησης οποιουδήποτε κατηγορουμένου, πέραν των 18 μηνών που ορίζει το Σύνταγμα σε περίπτωση άσκησης συμπληρωματικής ποινικής δίωξης. Το ζήτημα αυτό απασχόλησε εξάλλου τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου από τον οποίο μπορεί να ζητήσει σχετική ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία.

Κατόπιν των διευκρινίσεων αυτών, οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου, συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα