FT: Τουρίστες,φοιτητές και νοικοκυρές ,μυστικοί φοροελεγκτές ,στη λίστα Βαρουφάκη

22:22 6/3/2015 - Πηγή: Antinews

Την "επιστράτευση" φοιτητών, οικιακών βοηθών, ακόμη και τουριστών για να αναλάβουν καθήκοντα μυστικού φορο-ελεγκτή εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Αυτή είναι μία από τις προτάσεις που περιλαμβάνει, σύμφωνα με τους Financial Times, η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που έστειλε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης στους πιστωτές ούτως ώστε να συζητηθεί στο Eurogroup της Δευτέρας και να "ξεκλειδώσει" η δόση των 7,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, στην επιστολή περιλαμβάνονται ορισμένες "ανορθόδοξες

προτάσεις", ιδιαίτερα αυτή που ο Έλληνας υπουργός αποκαλεί «Onlookers’ VAT Evasion-Fighting Scheme» βάσει της οποίας ένας μεγάλος αριθμός έκτακτων «παρατηρητών» θα βοηθά την κυβέρνηση να "τσακώνει" εκείνους που προσπαθούν να αποφύγουν τους φόρους προστιθέμενης αξίας.

«Οι μη επαγγελματίες επιθεωρητές θα προσλαμβάνονται σε αυστηρά βραχυπρόθεσμη, έκτακτη βάση (όχι μεγαλύτερη από δύο μήνες και χωρίς καμία προοπτική επαναπρόσληψης) κατόπιν σύντομης σχετικής εκπαίδευσης και θα συμπεριφέρονται ως πελάτες, για λογαριασμό των φορολογικών αρχών, ενώ θα είναι καλωδιωμένοι με μικρόφωνο και κάμερα».

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα