Economist: Πώς λειτουργούν τα κυκλώματα εμπορίας βρεφών

Στην υπόθεση της μικρής Μαρίας και στο πως λειτουργεί η «βιομηχανία» εμπορίας βρεφών αναφέρεται σε δημοσίευμά του ο Economist. Όπως γράφει, «το trafficking ανηλίκων με την συναίνεση των μητέρων και των ”ανάδοχων” γονιών παραμένει μια ακριβή επιχείρηση στα νότια Βαλκάνια, αν και έχουν αναφερθεί λιγότερες περιπτώσεις από τότε που η Βουλγαρία και η Ρουμανία μπήκαν στην Ε.Ε.. Εγκυμονούσες γυναίκες, περνούν λαθραία στην Ελλάδα από κυκλώματα

για να γεννήσουν και να υιοθετηθούν τα βρέφη τους από άλλους μέσα σε λίγες ώρες». Αναφέρεται επίσης και στην «ταρίφα» που ισχύει για το trafficking ανηλίκων, με βάση ένα κύκλωμα από την Βουλγαρία που εξαρθρώθηκε το 2011: τότε, είχαν ζητηθεί 24.000 ευρώ από τους Έλληνες «γονείς» για ένα αγόρι και 20.000 ευρώ για ένα κορίτσι, με το δημοσίευμα να επισημαίνει πως η μητέρα θα έπαιρνε 2.000 ευρώ.

Το άλλο δυσάρεστο γεγονός, αναφέρει τέλος, είναι ο αριθμός τον γονέων που έχουν επικοινωνήσει με το «Χαμόγελου του Παιδιού», ελπίζοντας πως η μικρή θα είναι το παιδί τους, με την οργάνωση να τονίζει πως έχουν λάβει τουλάχιστον 10 εικόνες με email από το εξωτερικό με αγνοούμενα παιδιά τα οποία μοιάζουν αρκετά στην Μαρία και αξίζει να μελετηθούν.
economist

Keywords
Τυχαία Θέματα