Τα συγχωροχάρτια προκαλούν…

Προφανώς, όταν συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, προβαίνεις σε υποχωρήσεις. Επιδιώκεις την χρυσή τομή. Αυτό, ναι. Όχι, όμως και να παραδίνεις γη και ύδωρ στο συνεργαζόμενο κόμμα. Στο κάτω-κάτω η ακυβερνησία δεν αφορά μόνο ένα κόμμα. Τα αφορά όλα.

Αυτό, σχετικά με τη γνωστή καραμέλα ότι αφού δεν έχουμε αυτοδυναμία, θα ανεχόμαστε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και πάλι υπάρχει ένα όριο. Να τον ανεχόμαστε, έστω. Όχι, όμως, και να μας «καθίσει στο σβέρκο»;

Βέβαια, η χθεσινή (ανεπίτρεπτη κατά τη γνώμη μου) δήλωση

του κ. Κεδίκογλου, πάει τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω. Επί τα χείρω, εννοείται. Η ΝΔ, δεν «ανέχεται» απλώς τον κ. Βενιζέλο, τον «στηρίζει κιόλας». Πολύ φοβούμαι, ότι αν συνεχίσουν έτσι, σε λίγο μερικοί θ’ αρχίσουν και να τον…θαυμάζουν κιόλας! Έλεος!

«Ναι, αλλά προέχει η σωτηρία της πατρίδας», μου απάντησε κυβερνητικό στέλεχος, όταν του έθεσαν υπόψιν του τα προεκτεθέντα. Σωστά! Προέχει η σωτηρία της πατρίδας. Μόνο που η σωτηρία της Πατρίδας δεν επιτυγχάνεται με «βολικές αλήθειες», πολύ δε περισσότερο με συμπεριφορές που δημιουργούν υπόνοιες ότι αποκρύπτεται η αλήθεια. Και η κυβέρνηση, όπως πολύ σωστά έγραφε χθες εδώ το Antinews, δεν μπορεί να γίνει «η κολυμπήθρα του Σιλωάμ» που θα αποδώσει τον κ. Βενιζέλο στην κοινωνία, ως αθώα και λευκή περιστερά.

Ο Εθνικός μας Ποιητής, μας άφησε ως παρακαταθήκη ότι το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθινό. Και καμιά σκοπιμότητα, ούτε ακόμα και η επιβίωση αυτής της κυβέρνησης, δεν είναι πάνω από την αλήθεια. Τελεία και παύλα.

«Δηλαδή, τι προτείνεις, να πάμε σε εκλογές;», με ρώτησε πάλι το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος.

«Εσύ πιστεύεις ότι ο Βενιζέλος θέλεις εκλογές;», απάντησα με μια ερώτηση.

Συμφωνήσαμε ότι ο κ. Βενιζέλος είναι ο τελευταίος πολιτικός εν Ελλάδι που θέλει εκλογές.

«Τότε, λοιπόν, γιατί του κάνετε όλα τα χατίρια;» ξαναρώτησα. «Έχετε παραδώσει σ’ ένα κόμμα, με ποσοστό λίγο πάνω από το όριο εισόδου στη Βουλή, μ’ έναν αρχηγό που αμφισβητείται από τους πάντες, το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ, τον ΟΛΠ, τη Δημόσια Τηλεόραση, τον Αγροτικό Τομέα, τα μεγάλα έργα και δεν ξέρω πόσα Υπουργεία και Οργανισμούς, και το αφήνετε να σας επιβάλλει τους όρους του; Επιπλέον, τη μια ο Βενιζέλος ανοίγει μέτωπο με τον Υπουργό Άμυνας, την άλλη αδειάζει τον Υπουργό Οικονομικών, είναι εποικοδομητική συμπεριφορά αυτή;»

«Μα για να υπάρχει καλό κλίμα συνεργασίας», ήταν η απάντηση!

«Ναι, αλλά το καλό κλίμα εξαρτάται και από την συμπεριφορά του Βενιζέλου! Όχι μόνο από την πλευρά της ΝΔ».

Φοβούμαι ότι η ΝΔ έχει παγιδευτεί σε μια διαδικασία που την εκθέτει στα μάτια της κοινής γνώμης.

Τα συγχωροχάρτια προς τον κ. Βενιζέλο, προκαλούν.

Υπονομεύουν και την αξιοπιστία της Κυβέρνησης, σε μια περίοδο που είναι απαραίτητη.

Διασώζοντας τον κ. Βενιζέλο, είναι αμφίβολο αν εξυπηρετείται το συμφέρον της χώρας, ενώ είναι βέβαιο ότι πλήττεται η συνοχή της ΝΔ….

ΚΡ

Keywords
Τυχαία Θέματα