Debate Βορίδη – Σταθάκη

Tα ξίφη τους διασταύρωσαν οι Μάκης Βορίδης και Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα διαφορετικό debate που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ από τον Σύλλογο Αποφοίτων του LSE. Ο υπουργός Υγείας και ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατέθηκαν σε μια συζήτηση που ανέδειξε τις βασικές ιδεολογικές διαφορές των δυο κομμάτων,

ενώ το βασικά ερωτήματα ήταν: «Ανάπτυξη με πλεονάσματα ή με ελλείμματα;». «Στήριξη στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα;». «Παραγωγή με υψηλούς ή χαμηλούς μισθούς;».

Ο νεοδελφίνος της ΝΔ, χαρακτήρισε «μία ακόμη ήττα της δεξιάς» το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα «μιλάμε με την ορολογία του μνημονίου» και διερωτήθηκε: «Δηλαδή μετά το μνημόνιο, για παράδειγμα δεν θα έχουμε δημοσιονομική πειθαρχία; Θα επιστρέψουμε στην προμνημονιακή εποχή των ελλειμμάτων;». Παράλληλα κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις για το πώς θα πορευτεί η χώρα από εδώ και στο εξής και υπεραμύνθηκε των θεσμικών αλλαγών, λέγοντας: «Το κράτος δεν έχει αγγιχτεί στον βαθμό που θα έπρεπε».

Υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους και της αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους τάχθηκε ο Γ. Σταθάκης, εκ των συνομιλητών του ΣΥΡΙΖΑ με ξένους επενδυτές και διεθνείς οίκους, ενώ χαρακτήρισε «λανθασμένη και απολύτως προβληματική» τη συνταγή του μνημονίου, μίλησε για κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας «τα τελευταία 4 χρόνια» και εξέφρασε χαρακτηριστικά την άποψη ότι «το πρόβλημα δεν ήταν οι υψηλοί μισθοί». Η διαφορά με τον Μ. Βορίδη ήταν εμφανής όταν είπε πως χρειάζονται θεσμικές μεταρρυθμίσεις» και συμπλήρωσε ότι «δεν φταίει το κράτος».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα