25 πύρινα μέτωπα καίνε την Κέρκυρα!

21:51 2/8/2011 - Πηγή: Antinews
Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κέρκυρα, καθώς με διαφορά λίγων λεπτών ξέσπασαν στο νησί 25 διαφορετικές πυρκαγιές στα βόρεια και δυτικά του νησιού. Σε περιοχές που απέχουν 10 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντα στους οικισμούς. Στο νησί αναμένονται ενισχύσεις της πυροσβεστικής.Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κερκυραίων
Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος βρίσκεται στα πύρινα μέτωπα, είπε ότι κινδυνεύουν χωριά και έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού.

Κατοικημένες περιοχές στο Κομπίτσι, δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας και στο χωριό Αλειματάδες στα βορειοδυτικά του νησιού, απειλεί η πυρκαγιά, που μαίνεται από τις 17.30.Στην Κέρκυρα κατευθύνονται τέσσερα οχήματα από την Ήπειρο, τέσσερα από τη δυτική Μακεδονία, δύο από τη δυτική Ελλάδα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής εκ των οποίων το ένα έρχεται από την Αθήνα με C130 μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής, πρόκειται για εμπρησμόΣτο ανακριτικό της Πυροσβεστικής προσήχθη και ανακρίνεται ένας 60χρονος ο οποίος, σε ελέγχους που κάνουν σε όλες τις οδικές αρτηρίες οι αστυνομικοί, βρέθηκε να έχει στην μοτοσικλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί.Παράλληλα οι αστυνομικοί που κάνουν ελέγχους σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς για ύποπτα αυτοκίνητα ή μηχανάκια προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές, ενώ στο χωριό Κυνοπιάστες, κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, εντόπισαν ένα μασούρι με σπίρτα.
Keywords
Τυχαία Θέματα