The Walking Dead: Episode 1 Review

Δεν ξέρω αν πρόκειται για κάποια νεα μόδα, ή αν απλά η Telltale ζήλεψε τη στροφή που έκανε η Pendulo με το Yesterday, αλλά βγάλτε από το μυαλό σας τα χαρούμενα παιχνιδάκια με την ανάλαφρη ατμόσφαιρα και τα πολύχρωμα γραφικά και ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τον αληθινό τρόμο! Τα ζόμπι έχουν ξυπνήσει και αναζητούν το επόμενο θύμα τους. Εσας!

Το Walking Dead, WD εν συντομία, αποτελεί συνέχεια της ομώνυμης σειράς κόμικ ενώ παράλληλα

σε αυτό συναντάμε και χαρακτήρες που γνωρίσαμε στην τηλεοπτική σειρά του καναλιού amc. Όπως μας έχει συνηθίσει η Telltale, το παιχνίδι κυκλοφορεί υπό τη μορφή επεισοδίων, ένα κάθε μήνα, ενώ συνολικά θα βγουν πέντε επεισόδια. Το πρώτο επεισόδιο ονομάζεται “A New Day”, αποτελείται από οκτώ κεφάλαια και έχει σκοπό να μας βάλει για τα καλά στο κλίμα του παιχνιδιού. Έχουμε υπό τον έλεγχό μας τον Lee Everett, καθηγητή του πανεπιστημίου της Τζόρτζια, ο οποίος βρίσκεται κρατούμενος στο πίσω μέρος ενός περιπολικού. Σύντομα ο ήρωάς μας βρίσκεται εκτός δρόμου λόγω ατυχήματος, έξω από την Ατλάντα και με τα ζόμπι να πολλαπλασιάζονται με εκθετικούς ρυθμούς. Από τους πρώτους χαρακτήρες που συναντά είναι η μικρή Clementine, η οποία αγνοεί την τύχη των γονιών της και εμπιστεύεται στον Lee την ασφάλειά της. Αρκετοί ακόμη χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ δυστυχώς κάποιοι άλλοι αποχωρούν άδοξα από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Σκηνή από την εισαγωγή του παιχνιδιού.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε στο Walking Dead είναι η εκπληκτική απόδοση των χαρακτήρων αλλά και των χώρων σε στιλ κόμικ, με έντονα περιγράμματα και σκιές. Πραγματικά ολόκληρο το παιχνίδι μοιάζει με interactive κόμικ όπου μπορούμε να κινηθούμε στους διάφορους χώρους, να αλληλεπιδράσουμε με τα αντικείμενα και τους χαρακτήρες και να αναζητήσουμε πληροφορίες και στοιχεία ώστε να καταλάβουμε τι τελικά συμβαίνει. Όσον αφορά τους χαρακτήρες που πλαισιώνουν το παιχνίδι, έχουμε την πρώτη ευχάριστη έκπληξη – τόσο οι ομιλίες, η απόδοση των συναισθημάτων στο πρόσωπό τους αλλά και οι κινήσεις τους είναι ιδιαίτερα προσεγμένες και συμβάλλουν τα μέγιστα στη δημιουργία ατμόσφαιρας. Οι σχεδιαστές πραγματικά έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό στο γραφιστικό κομμάτι του WD με αποτέλεσμα πολλές φορές να χαζεύω τις γκριμάτσες των ηρώων αντί να παρακολουθώ τους διαλόγους.

Η δεύτερη έκπληξη οφείλεται στο σύστημα διαλόγων που υιοθετεί το WD. Από το πρώτο λεπτό πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι θα απαντήσουμε στον κάθε χαρακτήρα, πολλές φορές μέσα σε πολύ μικρό χρονικό πλαίσιο, καθώς οι χαρακτήρες θυμούνται αυτά που τους λέμε και χρησιμοποιούν αυτά που ξέρουν είτε εναντίον μας είτε υπέρ μας, ενώ παράλληλα επηρεάζουν και την εξέλιξη της ιστορίας. Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο χαρακτήρες από τους οποίους μόνο ένας μπορεί να σωθεί. Πραγματικά πρόκειται για μια πολύ έξυπνη υλοποίηση η οποία εκτοξεύει το ρεαλισμό σε άλλα επίπεδα, ενώ προσθέτει replayability στο παιχνίδι, αφού πολλές φορές

Keywords
Τυχαία Θέματα