Bounty Battle review

Αν υπάρχει ένα mainstream παιχνίδι που όλη η indie σκηνή ακόμα “κυνηγάει” και θέλει να του μοιάσει τόσο σε gameplay όσο και σε δημοτικότητα, αυτό είναι το Smash Bros. Ναι υπάρχει το Brawlhalla, το οποίο είναι αρκετά καλό. Αλλά δεν έχει το roster ούτε γι αστείο, ακόμα και με τα δεκάδες update μετά την κυκλοφορία του. Το Bounty Battle είναι μια νέα απόπειρα αντιγραφής του Smash, με δεκάδες χαρακτήρες από αγαπημένα indie

games σε ένα κυνήγι επικηρυγμένων που έχει μέσα μπόλικη κλωτσοπατινάδα.

Η όλη φάση έχει να κάνει με μια περίεργα απλή ιστορία που αφορά ένα νέο υλικό, ονόματι aetherial mana. Το aetherial mana επιτρέπει στους κατοίκους των κόσμων διάφορων indie games να επικοινωνούν και να πηγαίνουν από κόσμο σε κόσμο. Ο κάθε κόσμος στέλνει τον δικό του ήρωα για να τον εκπροσωπήσει στο Bounty Battle (γιατί όταν έρχεσαι σε επαφή με άλλα σύμπαντα, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να παίξεις ξύλο) και μόνο ένας μπορεί να γίνει Master of the Universe.

Συνήθως όταν βλέπουμε μια καμπίνα arcade εκστασιαζόμαστε. Εδώ επιλέξανε την πιο βαρετή που υπάρχει.

Απο εκεί και πέρα, τα πράγματα απλά τραβάνε την κατηφόρα. Στο single-player μπορείτε να κάνετε εξάσκηση, το multiplayer περιορίζεται σε τοπικό versus για τέσσερις παίκτες, ενώ έχουμε την αστεία κατάσταση όπου το challenge mode και το tournament mode είναι ονομασμένα ανάποδα. Οι συνεχόμενες αλλεπάλληλες μάχες συμβαίνουν στο challenge, ενώ τα διάφορα challenges σε πίστες με πολλούς εχθρούς και τα συγκεκριμένα objectives υπάρχουν στο tournament. Που είναι φαντάζομαι κάποια φάρσα που θέλανε να παίξουν οι developers ή απλά μπερδέψανε τα ονόματα. Κανείς δεν είδε τίποτα στο testing και κυκλοφόρησε έτσι. Επιπλέον, όλα τα μενού είναι τρομερά αργά. Το lag είναι απίστευτο στα μενού και κάνει την όλη περιήγηση ένα αργό βασανιστήριο. Στο δε gameplay τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Στο Switch, όπου έπαιξα το παιχνίδι, υπάρχουν τρομερά προβλήματα με το framerate, κάτι επίσης κωμικοτραγικό, αφού ένα σωρό άλλα πιο “βαριά” indie γραμμένα σε Unity δεν έχουν πρόβλημα.

Οι χαρακτήρες έχουν στάνταρ κινησιολογία: άλμα, light και heavy επιθέσεις, δυνατότητα για combo, λαβή, αποφυγή και μια ειδική κίνηση με χρήση bounty points που αποκτάτε όσο βαράτε τους αντιπάλους. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για την μάχη αν γινόταν σωστά, αλλά το παιχνίδι τρέχει απαίσια. Ένα ακόμα θέμα είναι η έλλειψη δυσκολίας. Μπορείτε πολύ εύκολα να περάσετε το tournament mode (που όπως προαναφέρθηκε το ονόμασαν challenge mode για κάποιο λόγο) επιδιδόμενοι στην εκλεπτυσμένη τέχνη του button mashing. Το παιχνίδι δεν θα ήταν το χειρότερο όλων, αλλά χαντακώνεται και από το γεγονός ότι ο κάθε χαρακτήρας παίζει ακριβώς το ίδιο με μερικές αλλαγές στα animations εδώ κι εκεί, το βαρετό gameplay και το ότι πολλές φορές υπάρχουν τέτοια κολλήματα που μπορεί να μην δείτε καν τις επιθέσεις σας να χτυπάνε τους αντιπάλους. Στο versus τα πράγματα είναι χειρότερα, διότι το framerate πέφτει από τον έκτο με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι σχεδόν unplayable.

Είναι να αναρωτιέσαι πώς στο καλό κατάφεραν και εξασφάλισαν άδειες για τόσους χαρακτήρες. Μάλλον εκεί πήγε όλο το budget.

Ανάλογο χάλι και στα γραφικά. Το παιχνίδι είναι σχετικά άσχημο. Αδιάφορα περιβάλλοντα, με πολλά στοιχεία από τα παιχνίδια από τα οποία προέρχονται οι χαρακτήρες, χωρίς όμως σωστή παρουσίαση. Υπάρχουν και προβλήματα που δημιουργούνται από το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι 2.5D και τα διάφορα οπτικά στοιχεία δεν είναι ιδιαίτερα καλά σχεδιασμένα για να εναρμονίζονται με το στιλ. Το χειρότερο όμως είναι τα αισχρά animations των χαρακτήρων, παρόλο που οι περισσότεροι από αυτούς τους προέρχονται απο 2D games με pixel art και έχουν πολύ πιο όμορφο και άμεσο animation σε αυτά απ' ότι εδώ. Μερικές φορές θυμίζει παλιό flash game, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα καλός φόρος τιμής σε εκείνα τα παιχνίδια, αλλά είναι ξεκάθαρο πως οι δημιουργοί δεν ήθελαν αυτό το αποτέλεσμα. Το μόνο που σώζει κάπως την κατάσταση είναι η μουσική, που προέρχεται κυρίως από τα διάφορα indie games των χαρακτήρων, συν το ενθουσιώδες chiptune μουσικό θέμα που παίζει στα μενού. Ο κυριούλης που κάνει τις ανακοινώσεις πρέπει να χαλαρώσει λιγάκι, γιατί στην προσπάθειά του να το παίξει cool μοιάζει σαν να πήρε υπακτικό και προσπαθεί να φτάσει στην κοντινότερη τουαλέτα.

Είχα καιρό να παίξω κάτι τόσο κακό. Παρά την εξαιρετική ιδέα να μαζευτούν τόσοι indie χαρακτήρες για ξύλο, σχεδόν τίποτα δεν πάει καλά στο Bounty Battle. Μείνετε μακριά του, ακόμα κι αν λατρεύετε τα indie games και τους ήρωές τους.

Πολλοί χαρακτήρες από διάφορα indie gamesΒαρετόΤρέχει απαίσιαΆσχημα γραφικά και animationsΌχι onlineΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, Switch, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Dark Screen GamesΕΚΔΟΣΗ:Merge Games

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα