PS5 – Τα περιφερειακά

Unboxing και εντυπώσεις όλων των βασικών περιφερειακών που θα γίνουν διαθέσιμα από τη Sony για το PlayStation 5.

Έχοντας καλύψει την ίδια την κονσόλα, τις βασικές λειτουργίες και τα πρώτα παιχνίδια της, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά και σε πέντε περιφερειακά για το PlayStation 5, τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα στις 19 Νοεμβρίου (ή έχουν γίνει ήδη διαθέσιμα), όταν δηλαδή θα κυκλοφορήσει και η

κονσόλα στα ευρωπαϊκά καταστήματα. Το GameOver έλαβε πριν από λίγες ημέρες, από το PlayStation Greece το headset Pulse 3D, το Charging Station, την HD Camera, το Media Remote και ένα ακόμα χειριστήριο DualSense. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή όλων αυτών των περιφερειακών, ενώ στο τέλος του άρθρου θα βρείτε ένα video με unboxing τους και συγκεντρωτικά τις εντυπώσεις μας.

Pulse 3D

Πρόκειται για τον διάδοχο των Gold και Platinum headsets που η Sony διαθέτει στην αγορά εδώ και χρόνια -από την εποχή του PlayStation 3 για την ακρίβεια. Ο σχεδιασμός του Pulse 3D παραπέμπει απευθείας στην ίδια την κονσόλα (όπως και όλα τα νέα περιφερειακά του PS5 άλλωστε), με λευκό και μαύρο χρώμα και έντονες καμπύλες γραμμές. Τα Pulse 3D είναι ασύρματα ακουστικά, που συνδεόνται με το PS5 μέσω ενός USB dongle, αλλά λειτουργούν κανονικά και με το PS4 ή με υπολογιστή, ενώ συνδέονται και με οποιαδήποτε άλλη συσκευή μέσω καλωδίου mini jack 3,5 χιλιοστών, ένα καλώδιο που περιλαμβάνεται στη συσκευασία τους.

Η αίσθηση που αποκομίσαμε δοκιμάζοντας τα Pulse 3D ήταν ικανοποιητική -ειδικά αναλογιζόμενοι την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκουν. Τo headset είναι ελαφρύ και ανθεκτικό, με άνετα earcups που “κουμπώνουν” άριστα στα αυτιά και το κεφάλι (αν και αυτή η λεπτομέρεια είναι σχετική και έχει να κάνει με το γούστο και την ανατομία του εκάστοτε χρήστη). Η απόσταση που μπορεί να έχει κάποιος από την κονσόλα σε ασύρματο mode αγγίζει και ξεπερνά τα 10 μέτρα, ενώ η ποιότητα του ήχου ήταν καλή, με ήπιο μπάσο και πολύ καλές υψηλές συχνότητες.

Όλα τα κουμπιά ελέγχου βρίσκονται σε ένα earcup, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το τόξο του headset είναι σταθερό (δεν υπάρχουν τηλεσκοπικοί βραχίονες δηλαδή), με τη ρύθμιση στο κεφάλι του χρήστη να γίνεται μέσω ενός ελαστικού ιμάντα ο οποίος κινείται επάνω στο τόξο καθ΄ ύψος. Τα μικρόφωνα είναι δύο, τεχνολογίας noise canceling και ενσωματωμένα στα earcups (δεν επεκτείνονται). Τέλος, εντύπωση μας έκανε η διαγώνια τοποθέτηση των μαγνητών, που υποθέτουμε ότι σχεδιάστηκαν έτσι για να αποδίδουν ακόμα καλύτερα την τεχνολογία Tempest 3D audio του PS5.

To headset Pulse 3D έχει κόστος 99,99 ευρώ.

Charging Station

Δεν έχουμε πολλά να πούμε για αυτό το περιφερειακό, πέρα του ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όποιον “γράφει” πολλές ώρες με την κονσόλα του. Το Charging Station υιοθετεί και αυτό τη σχεδιαστική λογική του PS5, με λευκό και μαύρο χρώμα και με “πτερύγια” και καμπύλες. Τοποθετείται με τον ειδικό αντάπτορα σε παροχή ρεύματος, και ο χρήστης απλά τοποθετεί και κουμπώνει επάνω του μέχρι και δύο χειριστήρια DualSense, για να είναι φορτισμένα αμέσως μόλις τα χρειαστεί.

To Charging Station έχει κόστος 29,99 ευρώ.

HD Camera

H HD Camera, στην παρούσα φάση, έχει το ρόλο του παραθύρου προς τον έξω κόσμο για όποιον επιθυμεί να κάνει αναμετάδοση των παιχνιδιών του. Η σύνδεσή της με το PS5 γίνεται μέσω θύρας USB και η ρύθμισή της για αναγνώριση προσώπου ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Δοκιμάζοντας την κάμερα είδαμε σαφή βελτίωση της εικόνας σε σχέση με την αντίστοιχη κάμερα για το PlayStation 4, αφού κάνει χρήση δύο ευρυγώνιων φακών, που δίνουν στην κάμερα ανάλυση 1080p. Ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η HD Camera δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιχνίδια του PSVR. Για χρήση αυτού του software απαιτείται ένας αντάπτορας που διατίθεται δωρεάν στους κατόχους PSVR, μέσω του οποίου πρέπει να συνδεθεί η κάμερα του PS4 στο PS5.

Η HD Camera έχει κόστος 59,99 ευρώ.

Media Remote

Το Media Remote δεν κρύβει τίποτα μέσα του που δεν περιγράφεται στο όνομά του. Πρόκειται για ένα τηλεχειριστήριο που επίσης ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του PS5 και των υπολοίπων περιφερειακών, δέχεται δύο μπαταρίες τύπου “ΑΑ” και ζευγοποιείται με την κονσόλα πανεύκολα και μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Μόλις γίνει η ζευγοποίηση, το Media Remote μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλοήγηση σε όλα τα μενού της κονσόλας, βοηθώντας μας έτσι να κάνουμε οικονομία στη μπαταρία του DualSense, ενώ έχει επάνω του ενσωματωμένα κουμπιά που λειτουργούν ως “shortcuts” για τέσσερις υπηρεσίες ψηφιακής διανομής περιεχομένου (Disney+, Netflix, Spotify και YouTube). Αν το υποστηρίζει και η τηλεόρασή σας (γίνεται μια αυτόματη έρευνα από την κονσόλα κατά τη ζευγοποίηση), τότε το Media Remote θα μπορεί να ασκήσει βασικές λειτουργίες και σε αυτήν.

Το Media Remote έχει κόστος 29,99 ευρώ.

DualSense

Για το χειριστήριο DualSense του PlayStation 5 έχουμε μιλήσει πολλές φορές και εκτενώς (εδώ θα βρείτε ένα video σε λειτουργία με το Astro’s Playroom, και εδώ εκτενείς εντυπώσεις μας από το Webcast #443). Πρόκειται για ένα εξαιρετικό controller, τεράστιο βήμα εμπρός για τη Sony, με τις λειτουργίες haptic feedback και adaptive triggers να ανοίγουν νέους δρόμους στους developers για τη διεπαφή του παίκτη με το εκάστοτε παιχνίδι.

Το DualSense έχει κόστος 69,99 ευρώ.

Περισσότερα για όλα τα περιφερειακά του PS5, unboxing των συσκευασιών τους και περισσότερες εντυπώσεις για το κάθε ένα από αυτά, θα βρείτε στο ακόλουθο video.

The post PS5 – Τα περιφερειακά appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα