Binary Domain Review

03:07 3/3/2012 - Πηγή: Game 2.0

Τι ελπίδες μπορεί να έχει στην εποχή μας ένα άγνωστο, εξ ολοκλήρου γιαπωνέζικο 3rd person shooter, απέναντι σε μεγαθήρια τύπου Gears of War, SOCOM και Ghost Recon; Τι δουλειά έχουν οι… νουμπάδες Ιάπωνες να ανακατεύονται με τα shooters; Ας περιοριστούν στα RPG καλύτερα. Σωστά; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δεν είναι αυτή που περιμένετε. Δεν είναι αυτή που περίμενα και εγώ, πριν παίξω το Binary

Domain. Γιατί εδώ, από το πουθενά, έχουμε ένα από τα καλύτερα third-person shooters των τελευταίων χρόνων. Από το πουθενά, τουλάχιστον για μένα, που δεν είμαι fan της σειράς Yakuza. Aν εσείς είστε, γνωρίζετε τη δουλειά του Toshihiro Nagoshi, o oποίος είναι ο δημιουργός του Binary Domain.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 2080, όπου ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός. Η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει, με συνέπεια ολόκληρες πόλεις να εξαφανιστούν από το χάρτη. Για να επιβιώσει, η ανθρωπότητα κατέφυγε στο… ύψος. Χρησιμοποιώντας αμέτρητα ρομπότ, οι άνθρωποι έχτισαν νέες, υπερηψωμένες μοντέρνες πόλεις, κυριολεκτικά επάνω στα ερείπια των παλαιών. Έτσι δημιουργήθηκαν κοινωνίες δύο ταχυτήτων, με τους εύπορους να ζουν “επάνω”, και τους φτωχούς να είναι αφημένοι στη μοίρα τους στις παλιές κατεστραμμένες πόλεις. Με την τεχνολογία να έχει εξελιχθεί τρελά, και τις ανάγκες για χτίσιμο μεγαλύτερες από ποτέ, η ρομποτική/παραγωγή ρομπότ γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη. Τα ρομπότ πλέον είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Όμως όλα αλλάζουν όταν γίνεται γνωστό ότι ανάμεσα στους ανθρώπους κυκλοφορούν τα λεγόμενα Hollow Children. Πρόκειται για ρομπότ που δεν έχουν απλά ανθρώπινη εμφάνιση, αλλά τα ίδια νομίζουν ότι είναι άνθρωποι. Η παραγωγή τέτοιου είδους ρομπότ έχει απαγορευθεί ρητά, όμως φαίνεται ότι κάποιος την έχει παραβιάσει. Οι υποψίες στρέφονται στην γιαπωνέζικη εταιρία παραγωγής ρομπότ Amada Corporation. Οι μεγάλες χώρες του κόσμου συνθέτουν μια διεθνή ειδική στρατιωτική ομάδα δράσης, με αποστολή να εισχωρήσει στο Νέο Τόκιο και να ερευνήσει τι γίνεται. Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του Dan Marshall, μέλους αυτής της ομάδας, και μαζί με τους συντρόφους σας ξεκινάτε την περιπέτεια. Το τι γίνεται στη συνέχεια πολύ απλά δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Το ότι η ιστορία του Binary Domain είναι πρωτότυπη, το είχαμε καταλάβει όλοι από τότε που ανακοινώθηκε το παιχνίδι. Προσωπικά δεν περίμενα όμως να είναι τόσο καλή. Σεναριακά το παιχνίδι παίρνει άριστα. Ενδιαφέρουσα πλοκή γεμάτη ανατροπές που δεν φαίνονται εκτός τόπου και χρόνου, και απίστευτα προσεγμένοι χαρακτήρες με τους οποίους θα δεθείτε όσο σε λίγα άλλα video games. Mε τη σχέση ανθρώπων και ρομπότ πάντα στο επίκεντρο.

Κάποια από τα τεράστια ρομπότ που αντιμετωπίζετε προκαλούν σοκ και δέος.

Το εκπληκτικό σενάριο συνοδεύεται από gameplay που προσφέρει άπλετη διασκέδαση. Το Binary Domain είναι tactical shooter με βασικούς μηχανισμούς κάλυψης και ομάδας. Καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού σας συνοδεύουν έως δύο άλλα μέλη (ΑΙ) της ομάδας, τα οποία σας υποστηρίζουν στις

Keywords
Τυχαία Θέματα