Από την Ericsson πρώτη φορά παγκοσμίως σύνδεση μικροκυμάτων μεταξύ LTE και κινητών μονάδων ραδιοεπικοινωνίας

02:37 3/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Μέχρι σήμερα, οι παρόχοι είχαν περιοριστεί στη χρήση οπτικών ινών για τη σύνδεση μεταξύ κυρίων και κινητών μονάδων ραδιοεπικοινωνίας στα δίκτυά τους.
Παρόλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις, όπως ένα πυκνοκατοικημένο αστικό περιβάλλον, όπου η χρήση οπτικών ινών γι’ αυτό τον σκοπό είναι δύσκολη, δαπανηρή και με αρκετούς περιορισμούς. Η Ericsson (NASDAQ: ERIC) παρουσίασε με επιτυχία ότι είναι δυνατή η σύνδεση κύριων και κινητών μονάδων ραδιοεπικοινωνίας μέσω σύνδεσης μικροκυμάτων, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερη
ευελιξία στους παρόχους.

Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ericsson στην Κίνα, η σύνδεση μικροκυμάτων μεταξύ της κεντρικής μονάδας και της κινητής μονάδας πραγματοποιήθηκε μέσω MINI-LINK PT, με λειτουργία E-band (70–80GHz). Η σύνδεση μικροκυμάτων παρείχε χωρητικότητα από 2,5Gbps, η οποία είναι επαρκής για ένα ασύρματο main-remote σύστημα τηρώντας τα πρότυπα της ‘Common Public Radio Interface’ (CPRI). Πρόκειται για ένα παράδειγμα των νέων εφαρμογών που προσφέρουν πακέτα προϊόντων για μεγάλη χωρητικότητα μικροκυμάτων.

Το μικρό μέγεθος του MINI-LINK PT και η ευκολία στην εγκατάσταση σε εξωτερικούς χώρους, αποτελεί τη λύση που θα επιτρέψει τη γρήγορη σύνδεση των RRUs – συμπεριλαμβανόμενων μικρών RRUs, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσθήκη μικρών κελιών (cells) σε ήδη υπάρχοντα δίκτυα, μετατρέποντας τα με αυτόν τον τρόπο σε ‘hetnets’ δίκτυα και ενισχύοντας τη συνολική χωρητικότητα.

Ο κ. Ola Gustavsson, Επικεφαλής του τμήματος ‘Product Line Microwave & Mobile Backhaul’ στην Ericsson, δήλωσε: “Σε περιπτώσεις όπου οι οπτικές ίνες δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή λόγω κόστους ή χρόνου στην αγορά, είναι σημαντικό να γνωρίσουμε πλέον ότι υπάρχει εναλλακτική -υπό της μορφής μικροκυμάτων- όπου επιτρέπει στους παρόχους να συνδέσουν τις κύριες και τις κινητές μονάδες ραδιοεπικοινωνίας στα δίκτυά τους. Η διευκόλυνση της δραστηριότητας των παρόχων αποτελεί προτεραιότητα για την Ericsson.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα