Shank 2 Review

17:48 2/3/2012 - Πηγή: Game 2.0

Το πρώτο Shank ήταν μια καλή περίπτωση παιχνιδιού με καινούριες ιδέες, τρομερό art style που θύμιζε παραγωγή Cartoon Network, αλλά και χειρισμό που μπέρδευε τον παίκτη. Το Shank 2 έρχεται να διορθώσει τα όποια προβλήματα, βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξε το πρώτο. Ή μήπως όχι; Το Shank 2 κατέφτασε σιωπηλά. Σχεδόν δεν κατάλαβα πότε βγήκε (ας είναι καλά ο Terminator

που ξετρυπώνει τα νέα ένα πράγμα). Έχω την αίσθηση ότι δεν προωθήθηκε όπως το πρώτο, και αυτό με έκανε αρκετά σκεπτικό για το Shank 2.

Όπως και να έχει, το Shank 2 είναι λιγότερο φιλόδοξο (εξού και το μικρότερο promotion) σε αρκετούς τομείς. Πρώτα απ’ όλα σεναριακά είναι μια ιστορία αντίστασης σε μια στρατιωτική τυραννία, ουσιαστικά της ίδιας οργάνωσης που απήγαγε την κοπέλα του Shank στο πρώτο. Η ιστορία πάντως αποτελεί απλά την αφορμή για να ξεκινήσουν οι σφαγές.

Η βασική συνταγή gameplay είναι ίδια, ενώ χρειάζεται να αλλάζετε όπλα ανάλογα με τους εχθρούς που πρέπει να εξοντώσετε. Το καλό είναι ότι ο χειρισμός αυτήν την φορά είναι καλύτερα “κατανεμημένος”. Τώρα, κάθε κίνηση έχει το κουμπί της και δεν χρειάζεται να προσεύχεστε στον Τουτατή κάθε φορά που θέλετε να κάνετε dodge ή να παίζετε Τζόκερ κάθε φορά που θέλετε να σηκώσετε ένα μπουκάλι αναπλήρωσης ζωής. Ο αριστερός αναλογικός είναι πλέον η αποφυγή και μπορείτε να την κάνετε οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και αν ο Shank πραγματοποιεί κάποια άλλη κίνηση. Επίσης, το animation, η εναλλαγή των όπλων και οι ειδικές κινήσεις (pounce) είναι πιο γρήγορες και σας επιτρέπουν να έχετε έναν αδιάσπαστο ρυθμό. Την εμφάνισή τους κάνουν και τα counter attacks, με τα οποία μπορείτε σκοτώσετε ακαριαία έναν εχθρό, αν τα πετύχετε την στιγμή που εμφανίζεται το κόκκινο θαυμαστικό πάνω από το κεφάλι του. Γενικά, το Shank 2 είναι πιο αποτελεσματικό στο θέμα της μάχης.

Tι το κάναμε εδώ; Αμέρικαν μπάρ;

Όμως πέρα από τον βελτιωμένο χειρισμό, το Shank 2 δεν προσφέρει πολλά παραπάνω πράγματα. Πρώτα απ’ όλα το co-op έχει φύγει εκτός campaign, και το εν λόγω campaign δεν θα σας πάρει πάνω από δύο ωρίτσες για να το ολοκληρώσετε. Tο co-op πλέον έχει δικό του ειδικό mode και βασίζεται στην επιβίωση: οι εχθροί έρχονται ανά κύματα και πρέπει να συνεργαστείτε για να τους καθαρίσετε, ξεκλειδώνοντας όπλα και άλλα καλούδια στην πορεία. Ευτυχώς το εν λόγω mode είναι τρομερά εθιστικό.

Το άλλο αρνητικό του τίτλου είναι ότι το platforming έχει μπει σε δεύτερη μοίρα. Σίγουρα το γεγονός ότι οι εχθροί είναι εξυπνότεροι και τα bosses έχουν πιο χαρακτηριστικά patterns από το πρώτο παιχνίδι αντισταθμίζει κάπως το γεγονός, όμως δεν παύει να λείπει ένα αγαπημένο στοιχείο του πρώτου Shank.

Ο τεχνικός τομέας έχει την ίδια ακριβώς αισθητική με το original. Καρτουνίστικα, έντονα χρώματα (ακόμα και τα μουντά έντονα είναι), το animation αυτή την φορά είναι πολύ πιο άμεσο και ομαλό, ενώ οι εκρήξεις λίγο πιο εντυπσιακές. Οι cutscenes είναι όπως τις έχουμε γνωρίσει – σαν να βγήκαν από adult cartoon. Το voice cast δίνει ρέστα στις ερμ

Keywords
Τυχαία Θέματα