Τα πολυαναμενόμενα games του 2014

Η χρονιά των next-gen κυκλοφοριών.

Το 2013 ήταν μια σημαντική χρονιά για την βιομηχανία των video games, η οποία σημαδεύτηκε από την κυκλοφορία των PS4 και Xbox One. Όσον αφορά τα games που κυκλοφόρησαν πέρυσι θα λέγαμε ότι είδαμε αρκετές σημαντικές κυκλοφορίες, οι οποίες αν μη τι άλλον δικαίωσαν τις προσδοκίες

εκατομμυρίων παικτών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τίτλους όπως το Grand Theft Auto V, το BioShock Infinite και το Assassin's Creed IV: Black Flag για τα PS3 και Xbox 360, τα Total War: Rome II και DotA 2 στα PC, αλλά και τα Fire Emblem: Awakening και Persona 4: Golden για το 3DS και το PS Vita αντίστοιχα.

Βέβαια φέτος, όπως είναι λογικό, το βάρος πέφτει στις next-gen κονσόλες, όπου οι developers καλούνται να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές τους και να μας προσφέρουν όχι μόνο εξαιρετικές, αλλά και πρωτότυπες δημιουργίες. Στην βιομηχανία των video games τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να επικρατεί η λογική των sequels, καθώς οι developers αρκετές φορές στο παρελθόν δήλωσαν ότι περιμένουν τις νέες κονσόλες για να ξεκινήσουν την ανάπτυξη νέων σειρών. Το αν φέτος θα είναι η χρονιά που θα δούμε περισσότερες καινούργιες ιδέες μένει να το δούμε στην πράξη, παρόλα αυτά τίτλοι σαν το Watch Dogs και το The Evil Within δείχνουν ότι έχουν όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσουν.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το GameWorld ετοίμασε μία λίστα με τα πολυαναμενόμενα games της χρονιάς. Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα παρακάτω games δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ κάποια από αυτά είναι πολύ πιθανο να μην κυκλοφορήσουν φέτος. Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων να διευκρινίσουμε ότι το σχετικό Top 20 βασίζεται καθαρά στις υποκειμενικές απόψεις των συντακτών του GameWorld. Φυσικά στα σχόλιά σας μπορείτε να γράψετε το δικό σας Top (Top 5, Top 10 ή ακόμα και μεγαλύτερο αν έχετε όρεξη) ώστε να ξεκινήσουμε από τώρα τις προβλέψεις μας για τα όσα μας περιμένουν!

20: Dying Light (2014)
Είδος: First-Person Shooter, Survival Horror
Techland, Warner Bros. Interactive Entertainment
PC Games, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360

H Πολωνική Techland είναι γνωστή για τις σειρές Call of Juarez και Dead Island και το Dying Light αποτελεί το νέο project, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει και στις next gen κονσόλες. Το Dying Light κινείται στα First-Person Shooter/Survival Horror πρότυπα της σειράς Dead Island, παρόλα αυτά σύμφωνα με τις δηλώσεις των developers το survival στοιχείο θα βρίσκεται αυτή την φορά στο επίκεντρο. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες το gameplay περιστρέφεται γύρω από την δυναμική εναλλαγή ημέρας/νύκτας στον κόσμο του παιχνιδιού, καθώς το πρωί θα πρέπει να συλλέξετε προμήθειες, ώστε το βράδυ να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τα zombies που βγαίνουν...παγανιά.

{youtube}ZZ8HMGOl4-o|500|300{/youtube}

19: Castlevania: Lords of Shadow 2 (Φεβρουάριος 2014)
Είδος: Action-Adventure
MercurySteam, Konami
PC, PS3, Xbox 360

Μετά το απογοητευτικό Mirror of Fate για το 3DS η Ισπανική MercurySteam είναι έτοιμη για ένα δυναμικό comeback στην βιομηχανία των video games με τον διάδοχο του Castlevania: Lords of Shadow. O Gabriel Belmont θα επιστρέψει σύντομα στις οθόνες μας στον ρόλο του Dracula σε ένα πολλά υποσχόμενο Action-Adventure, του οποίου το demo μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ιδιαίτερα στον τεχνικό τομέα η Mercury Engine 2 δείχνει τα...δόντια της, καθώς εκμεταλλεύεται στο έπακρο το hardware των PS3 και Xbox 360. Εν τω μεταξύ, οι developers μας έχουν υποσχεθεί έναν ανοικτό προς εξερεύνηση κόσμο στα πρότυπα του Legacy of Kain: Soul Reaver κάτι που αν μη τι άλλο μας κάνει να περιμένουμε το Castlevania: Lords of Shadow 2 με ακόμη μεγαλύτερη αγωνία.

{youtube}M7Ujh-8iqiY|500|300{/youtube}

18: X (2014)
Είδος: Action RPG
Monolith Soft, Nintendo
Wii U

H κωδική ονομασία X αποτελεί το νέο project του Tetsuya Takahashi, του εμπνευστή και δημιουργού του αριστουργηματικού Xenoblade Chronicles για το Wii. Μέχρι στιγμής η Nintendo μας έχει παρουσιάσει μόλις δύο τρέιλερ για το X, ένα στη Nintendo Direct του περασμένου Ιανουαρίου και ένα κατά την διάρκεια της E3 2013, έχοντας καταφέρει όχι μόνο να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και να μας κινήσει την περιέργεια σχετικά με την φύση του τίτλου. Για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν το X θα αποτελέσει τον πνευματικό διάδοχο του Xenoblade Chronicles ή του Xenogears. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες πάντως το επερχόμενο JRPG θα εκτυλίσσεται σε έναν open world κόσμο και θα έχετε την δυνατότητα να πιλοτάρετε διάφορα mechs. Kάτι αντίστοιχο συνέβαινε στο Xenogears στο οποίο επίσης είχε εργαστεί ο Tetsuya Takahashi όταν εργάζονταν στην Square Enix.

{youtube}e0HwlIs_I74|500|300{/youtube}

17: Bayonetta 2 (2014)
Είδος: Action
Platinum Games, Nintendo
Wii U

Από το Νοέμβριο του 2012, όταν και κυκλοφόρησε το Wii U στην Ευρωπαϊκή αγορά, οι φίλοι της Bayonetta και οι απανταχού κάτοχοι της κονσόλας της Nintendo περιμένουν με αγωνία τη νέα περιπέτεια της σέξι ηρωίδας. Το Bayonetta 2 αναπτύσσεται από την Platinum Games, η οποία έδωσε πέρυσι τα διαπιστευτήριά της με το Metal Gear Rising: Revengeance και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα third-party exclusives για το Wii U. To αν θα καταφέρει να δικαιώσει την φήμη του, αλλά και αν θα έχει την ανάλογη εμπορική επιτυχία απομένει να το δούμε και στην πράξη. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχουμε για αυτό είναι ελάχιστες και το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η Bayonetta θα επιστρέψει με ανανεωμένο look. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην σειρά θα υποστηρίζεται και co-op.

{youtube}4dFfVBdRWmw|500|300{/youtube}

16: InFamous: Second Son (21 Μαρτίου 2014)
Είδος: Action-Adventure
Sucker Punch Productions, Sony
PS4

To τρίτο κεφάλαιο της σειράς Infamous αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα exclusives του PS4 για το 2014, το οποίο λαμβάνει χώρα επτά χρόνια μετά τα γεγονότα του Infamous 2. Το gameplay δεν μας επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς πάλι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διάφορες υπερδυνάμεις για να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς που θα βρεθούν στο διάβα σας. Παρόλα αυτά, αυτή την φορά η Sony μας έχει υποσχεθεί μια πιο ρεαλιστική απόδοση των χαρακτήρων μέσω εξελιγμένων τεχνικών motion capture. Επίσης, στο καστ των ηθοποιών συναντάμε ηχηρά ονόματα, όπως τον πολύπειρο Troy Baker, o οποίος έχει εργαστεί σε δεκάδες video games στο παρελθόν (BioShock Infinite, Final Fantasy XIII, Ninja Gaiden 3).

{youtube}Uibnf_Q_51s|500|300{/youtube}

15: Super Smash Bros. for Nintendo 3DS and Wii U (2014)
Είδος: Fighting
Sora Ltd – Namco Bandai Games, Nintendo
Wii U, 3DS

H σειρά Super Smash Bros. αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στον χώρο των Fighting έχοντας πουλήσει συνολικά περισσότερα από 24 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το επερχόμενο κεφάλαιο της αναμένεται μέσα στο 2014 σε αμφότερα τα 3DS και Wii U και τουλάχιστον τα πρώτα δείγματα γραφής που έχουμε δει από αυτό είναι άκρως ικανοποιητικά. Με δεκάδες μαχητές που προέρχονται από διάφορες σειρές της Nintendo όπως τους Mario, Link, Donkey Kong και Kirby το νέο Super Smash Bros. φαντάζει ως την κορυφαία πρόταση στο συγκεκριμένου genre για φέτος.

{youtube}3QtupQvaLFc|500|300{/youtube}

14. Dark Souls II (14 Μαρτίου 2014)
Είδος: Action RPG
From Software, Namco Bandai Games
PC, PS3, Xbox 360

Το Dark Souls είναι γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα Action RPG των τελευταίων ετών και χαίρει της εκτίμησης των φίλου των συγκεκριμένου genre χάρις στo hardcore ύφος του, αλλά και των νεωτεριστικών multiplayer μηχανισμών του. Με το Dark Souls II η From Software καλείται να εδραιώσει την φήμη της, παρόλα αυτά το έργο της είναι αρκετά δύσκολο με δεδομένη την αποχώρηση του Hidetaka Miyazaki. O υπεύθυνος παραγωγής των Demon's Souls και Dark Souls έχει αναλάβει την επίβλεψη του project, παρόλα αυτά στο "τιμόνι" βρίσκονται πλέον οι Tomohiro Shibuya και Yui Tanimura. Οι πρώτες εντυπώσεις μας πάντως από το Dark Souls II είναι θετικότατες, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως πλέον το περιβάλλον ενδέχεται να αποτελέσει έναν ακόμη αντίπαλο ή ενίοτε έναν πολύτιμο σύμμαχο στις περιπέτειες σας.

{youtube}bp3_JDvBCYk|500|300{/youtube}

13: The Order: 1886 (3o τρίμηνο 2014)
Είδος: Action-Adventure
Ready at Dawn, Sony
PS4

To The Order: 1886 αποτελεί την πρώτη δημιουργία της Ready at Dawn στον χώρο των οικιακών κονσολών (αν εξαιρέσουμε το remake του Okami για το Wii) και παράλληλα ένα από τα σημαντικότερα exclusives για το PS4. Βέβαια για την ώρα οι όποιες πληροφορίες έχουμε στην κατοχή μας για αυτό είναι πραγματικά ελάχιστες καθώς το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το σενάριο θα διαδραματίζεται στο Βικτωριανό Λονδίνο και θα πρωταγωνιστούν τέσσερις χαρακτήρες, οι οποίοι αποτελούν τους απογόνους γνωστών ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης.

{youtube}2FK8dgzW0o8|500|300{/youtube}

12: Lightning Returns: Final Fantasy XIII (14 Φεβρουαρίου 2014)
Είδος: Action RPG
Square Enix
PS3, Xbox 360

To τρίτο κεφάλαιο της σειράς Final Fantasy XIII θα κυκλοφορήσει τελικά αυτό τον Φεβρουάριο, καθώς θυμίζουμε ότι η νέα περιπέτεια της Lightning αποτελούσε ένα από τα πολυαναμενόμενα games του 2013. Τελικά πέρυσι κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία, όπου και απέσπασε θετικές κριτικές. Η Square Enix αυτή την φορά προέβη σε σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα μάχης, το οποίο ναι μεν έχει ομοιότητες με το Paragon System των Final Fantasy XIII και XIII-2, εντούτοις πλέον είναι πιο "οργανικό" και θυμίζει θα λέγαμε το αντίστοιχο του Crisis Core: Final Fantasy VII. Το Lightning Returns θα εξιστορεί την ιστορία των τελευταίων 13 ημερών του κόσμου και αν μη τι άλλο υπόσχεται να δώσει ένα εντυπωσιακό φινάλε στην τριλογία Final Fantasy XIII.

{youtube}h6Op7Z5dW84|500|300{/youtube}

11: The Evil Within (2014)
Είδος: Survival Horror
Tango Gameworks, Bethesda
PC Games, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360

Γενικά τον τελευταίο καιρό είναι γεγονός ότι οι Survival Horror τίτλοι δεν καταφέρνουν να πετύχουν το αυτονόητο, δηλαδή να μας τρομάξουν. Τρανά παραδείγματα είναι τα πρόσφατα Resident Evil 6, Silent Hill: Downpour και Dead Space 3. To The Evil Within παρόλα αυτά δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει, κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στον ιθύνων νου πίσω από την ανάπτυξή του. Φυσικά αναφερόμαστε στον Shinji Mikami, τον εμνευστή της σειράς Resident Evil, o οποίος έχει τονίσει πολλάκις ότι το The Evil Within θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στις ρίζες των παλιών Survival Horror.

{youtube}Z4WqOQTxisM|500|300{/youtube}

10: Thief (28 Φεβρουαρίου 2014)
Είδος: Stealth
Eidos Montreal, Square Enix
PC Games, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360

To Dishonored αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες κυκλοφορίες του 2012 και μάλιστα πλασαρίστηκε ως μία πραγματικά φρέσκια πρόταση στον χώρο. Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο την ποιότητά του, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως σε πολλά σημεία "πάτησε" πάνω στην σειρά Thief, η οποία μεσουράνησε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Κάπως έτσι φτάνουμε στο 2014, με την τελευταία να ετοιμάζεται για ένα δυναμικό reboot από την Eidos Montreal. To νέο Thief θα κυκλοφορήσει σε όλα τα format (με εξαίρεση τις κονσόλες της Nintendo), αν και θα έχει δύσκολο έργο με δεδομένο ότι χρησιμοποιεί την "γερασμένη" Unreal Engine 3.

{youtube}OELJ8qZ8Fe8|500|300{/youtube}

9: Mario Kart 8 (Άνοιξη 2014)
Είδος: Racing
Nintendo
Wii U

To Wii U σίγουρα δεν είχε την πορεία που ονειρεύονταν η Nintendo στο λανσάρισμά του, παρόλα αυτά φέτος η Ιαπωνική εταιρεία έχει την ευκαιρία της να τονώσει τις πωλήσεις της κονσόλας. Πως θα γίνει αυτό; Μα φυσικά κυκλοφορώντας εξαιρετικούς τίτλους και το Mario Kart 8 δείχνει ικανό να δώσει την απαραίτητη ώθηση στο Wii U με δεδομένη την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι προκατόχοι του.

{youtube}H_9W2WkK4AU|500|300{/youtube}

8: Dragon Age III: Inquisition (Φθινόπωρο 2014)
Είδος: RPG
BioWare, Electronic Arts
PC Games, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360

Είναι κοινό μυστικό πως το δεύτερο Dragon Age αποτέλεσε μία βιαστική δημιουργία για την BioWare απογοητεύοντας τους φίλους του μνημειώδους Dragon Age: Origins. Παρόλα αυτά η καναδική εταιρεία δεν είναι διατεθειμένη να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, καθώς τα τελευταία χρόνια εργάζεται πυρετωδώς πάνω στο Dragon Age III: Inquisition με στόχο να μας προσφέρει ένα RPG ανάλογο της φήμης της. Το τελευταίο αναμένεται το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς και αξίζει να σημειωθεί ότι θα χρησιμοποιεί την Frostbite Engine 3 της DICE, η οποία μας έδωσε πρόσφατα τα διαπιστευτήριά της στο Battlefield 4.

{youtube}BjZef7lsbZ8|500|300{/youtube}

7: The Witcher 3: Wild Hunt (Καλοκαίρι 2014)
Είδος: Action RPG
CD Project RED, Namco Bandai Games
PC Games, PS4, Xbox 360

H πολωνική CD Project RED έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους developers, κάτι που το οφείλει αποκλειστικά στην σειρά The Witcher. Οι περιπέτειες του ασπρομάλλη Geralt of Rivia έχουν συγκινήσει εκατομμύρια παίκτες και μάλιστα αρκετοί από αυτούς έχουν εντρυφήσει στο λογοτεχνικό έργο του Andrej Sapkowksi, ο οποίος πλέον συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς στον χώρο του Sword and sorcery. To The Witcher 3: Wild Hunt είναι το πρώτο κεφάλαιο της σειράς που αναπτύσσεται για κονσόλα της Sony και με δεδομένη την εξαιρετική δουλειά της CD Project RED στην μεταφορά του δεύτερου The Witcher στο Xbox 360 είναι σίγουρο πως και αυτή την φορά οι console εκδόσεις θα είναι αντάξιες με την αντίστοιχη για PC. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αυτή την φορά το σενάριο θα εκτυλίσσεται σε έναν open world κόσμο και κατόπιν αυτού η συνολική διάρκεια του τίτλου αναμένεται να ξεπεράσει την αντίστοιχη των προκατόχων του.

{youtube}Mchu19QbMCI|500|300{/youtube}

6: Halo (2014)
Είδος: First-Person Shooter
343 Industries, Microsoft Studios
Xbox One

H 343 Industries κατάφερε με το Halo 4 να...ξορκίσει το φάντασμα της Bungie, παραδίδοντάς μας ένα από τα κορυφαία sequels της ομώνυμης σειράς, Πλέον η αμερικανική εταιρεία εργάζεται στον διάδοχό του για το Xbox One, ο οποίος προς το παρόν μένει άτιτλος και ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι δεν θα ονομάζεται Halo 5. To νέο Halo για το Xbox One θα αποτελέσει το δεύτερο μέρος της τριλογίας The Reclaimer Saga, θα έχει μία νέα engine και θα τρέχει στα 60fps. Όπως γίνεται αντιληπτό τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα για αυτό είναι ελάχιστα παρόλα αυτά το ντεμπούτο του Master Chief στην όγδοη γενιά οικιακών κονσολών προμηνύεται δυναμικό.

{youtube}bhMU_FCjFs4|500|300{/youtube}

5: Destiny (9 Σεπτεμβρίου 2014)
Είδος: First-Person Shooter, Action RPG
Bungie, Activision
PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360

To Destiny σηματοδοτεί την επιστροφή μίας εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών ανάπτυξης στην βιομηχανία των video games. Mετά το Halo: Reach η Bungie επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο project, του οποίου την έκδοση έχει αναλάβει η Activision. To Destiny μας υπόσχεται μια πραγματικά next-εμπειρία αναμειγνύοντας First-Person Shooter και Action RPG στοιχεία σε ένα MMO περιβάλλον. Επιπροσθέτως, σε αυτό αναμένεται να δούμε για πρώτη φορά τη νέα engine της εταιρείας, η οποία μας υπόσχεται εξαιρετικά real-time dynamic lighting effects.

{youtube}xHwb3A2NLVE|500|{/youtube}

4: The Elder Scrolls Online (PC, Mac: 4/4/2014, PS4, Xbox One: Ιούνιος 2014)
Είδος: MMORPG
ZeniMax Online Studios, Bethesda
PC, PS4, Xbox One

To The Elder Scrolls Online είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα projects της Bethesda τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι το επερχόμενο MMORPG αναμένονταν μέσα στο 2013 εντούτοις η κυκλοφορία του μετατέθηκε για το 2014, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό αυτή την χρονιά θα το δούμε και στις next-gen κονσόλες. Με δεδομένο ότι η σειρά The Elder Scrolls, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει εκατομμύρια φίλους η αναμονή όλων μας για ένα MMORPG που θα λαμβάνει χώρα στο μυθικό κόσμο του Tamriel είναι δεδομένη. Το αν θα καταφέρει να εκθρονίσει το World of Warcraft, μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

{youtube}lLcQCkJFsG0|500|300{/youtube}

3: Titanfall (13 Μαρτίου 2014)
Είδος: First-Person Shooter
Respawn Entertainment, Electronic Arts
PC Games, Xbox One, Xbox 360

Το Titanfall αποτελεί την παρθενική δημιουργία της Respawn Entertainment και συνάμα το σημαντικότερο console exclusive για τις κονσόλες της Microsoft. Βέβαια η αμερικανική εταιρεία μόνο άπειρη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς στο δυναμικό της συναντάμε αρκετούς από τους δημιουργούς της σειράς Call of Duty. Τα πρώτα τρέιλερ του Titanfall μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στην φετινή Ε3 και καθώς πλέον απομένουν μόλις δύο μήνες από την ημερομηνία κυκλοφορίας του η αναμονή μας για το επερχόμενο sci-fi First-Person Shooter έχει φτάσει στο απόγειό της.

{youtube}z5sqPxbLmIU|500|300{/youtube}

2: Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (20 Μαρτίου 2014)
Είδος: Action-Adventure, Stealth
Kojima Production, Konami
PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360

Η σειρά Metal Gear Solid δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και κατ' επέκταση ο διάδοχος του Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία από τους φίλους της. Όπως είναι γνωστό το Metal Gear Solid V θα κυκλοφορήσει σε δύο μέρη, το Ground Zeroes και το Phantom Pain, με το πρώτο να αποτελεί ουσιαστικά πρόλογο του δευτέρου. Στο Ground Zeroes αναμένεται να δούμε μια πλειάδα νέων χαρακτηριστικών όπως την δυνατότητα να αναπτύξετε διάφορα όπλα μέσω της virtual motherbase σας, αλλά και να αναλάβετε τις εκάστοτε αποστολές με την σειρά που εσείς επιθυμείτε. Αντικείμενο συζήτησης έχουν γίνει πάντως και τα exclusive DLC, καθώς στις κονσόλες τις Sony και τις Microsoft αντίστοιχα θα δούμε διαφορετικό περιεχόμενο.

{youtube}6rFyKPRAHrA|500|300{/youtube}

1: Watch Dogs (2o τρίμηνο 2014)
Είδος: Action-Adventure
Ubisoft Montreal, Ubisoft
PC Games, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Wii U

Τον περασμένο φθινόπωρο η Ubisoft μας στεναχώρησε με την αναβολή κυκλοφορίας του Watch Dogs, παρόλα αυτά ήταν φανερό πως ένα τόσο ιδιαίτερο δημιούργημα χρειάζονταν περισσότερα χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί. Ελπίζουμε πως τελικά η έκδοση του Watch Dogs που θα πιάσουμε σύντομα στα χέρια μας θα μας προσφέρει μια πραγματικά next-gen εμπειρία στα 1080p/60 fps. Με τα ως τώρα δεδομένα το Watch Dogs φαντάζει ως ένα μοναδικό κράμα Assassin's Creed, Splinter Cell και Grand Theft Auto και με δεδομένη την τεράστια εμπειρία της Ubisoft στα open world Action-Adventure η επιτυχία του θεωρείται δεδομένη. Με βάση τα παραπάνω θα λέγαμε ότι δίκαια το Watch Dogs ανακηρύσσεται ως η πιο πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του 2014.

{youtube}FcMRkyoHKeA|500|300{/youtube}

Άλλα games
Alien Isolation (4o τρίμηνο 2014): Η Creative Assembly ετοιμάζει ένα νέο game εμπνευσμένο από την κινηματογραφική σειρά Alien.
Diablo III: Reaper of Souls (25/3/2014): H Blizzard μας χαρίζει το πρώτο expansion του αξιόλογου Diablo III
Donkey Kong Country: Tropical Freeze (21/2/2014): Ο Donkey Kong και η παρέα του ντεμπουτάρουν στο Wii U
Driveclub (1o τρίμηνο 2014): H Evolution Studios θα μας προσφέρει το πρώτο σημαντικό Racing για το PS4
Hyrule Warriors (2014): Το The Legend of Zelda συναντά το Dynasty Warriors
Fifa 15 (2014): H Electronic Arts έχει όλα τα φόντα για να διατηρηθεί στην κορυφή, άλλωστε η Ingite engine έδειξε τα δόντια της στις next-gen εκδόσεις του Fifa 14
Middle-Earth: Shadow of Mordor (2014): H Monolith επιστρέφει με ένα ακόμη game εμπνευσμένο από το Lord of the Ring
Murdered: Soul Suspect (2o τρίμηνο 2014): Το στοίχημα της άσημης Airtight games. Απομένει να δούμε αν οι...πλάτες της Square Enix θα την βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο της
NBA 2K15 (2014): Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, οπότε και φέτος το κορυφαίο μπάσκετ της αγοράς θα ανήκει στην 2Κ Games
Pillars of Eternity (4o τρίμηνο 2014): To old-school RPG της Obsidian αναμένεται να συγκινήσει τους φίλους της σειράς Baldur's Gate
Pro Evolution Soccer 2015 (2014): Ακόμα περιμένουμε ένα δυναμικό comeback για την Konami. Ίσως κάτι τέτοιο συμβεί φέτος, καθώς το περυσινό Pro έχτισε βήματα προς την σωστή κατεύθηνση
Shin Megami Tensei IV (2014): Ένα από τα κορυφαία JPRG της Atlus. Ελπίζουμε φέτος να το δούμε και στην Ευρώπη
Smite (25/3/2014): Μετά τα LoL και DotA 2 το Smite αναμένεται να αποτελέσει το τρίτο σημαντικότερο MOBA της αγοράς
The Crew (3ο τρίμηνο 2014): Ένα ιδιόμορφο Racing από την Ubisoft που δείχνει ικανό να πρωταγωνιστήσει
The Legend of Zelda (2014): Η Nintendo ετοιμάζει νέο Zelda, αλλά για την ώρα κρατά τα χαρτιά της κλειστά
Toukiden (14/2/2014): Για την ώρα αποτελεί τον μοναδικό AAA τίτλο για το PS Vita φέτος, έχοντας κατακτήσει ήδη την αγορά της Ιαπωνίας.
Yoshi's New Island (Άνοιξη 2014): O Yoshi επιστρέφει επιτέλους στο 3DS
Wasteland 2 (2014): O πνευματικός πρόγονος της σειράς Fallout υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις
Wolfenstein: The New Order (2014): Θα καταφέρει η Bethesda να αναβιώσει με επιτυχία ένα από τα σημαντικότερα FPS όλων των εποχών; Φέτος θα μάθουμε.

Τι αναμένουμε
Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι φέτος είναι μια μεταβατική χρονιά για την βιομηχανία των video games, όπου σε πρώτο ρόλο βλέπουμε τις next-gen κυκλοφορίες. Παρόλα αυτά στα περισσότερα format βλέπουμε δεκάδες νέους τίτλους ικανούς να μας χαρίσουν δεκάδες ώρες διασκέδασης. Η κόντρα μεταξύ PS4, Xbox One και Wii U θα κριθεί στα games και κυρίως θα λέγαμε στο κατά πόσο το Titanfall θα καταφέρει να αποτελέσει το killer app για το Xbox One. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι PS3 και Xbox 360 για μία ακόμη χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις περισσότερες νέες δημιουργίες όπως το Lightning Returns και το Metal Gear Solid V: Ground Zeroes. Με τα ως τώρα δεδομένα πάντως ο "χαμένος" της χρονιάς όσον αφορά τα games είναι το PS Vita, το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει ως companion device του PS4 και όχι ως κονσόλας, καθώς πέρα από το Toukiden, κανένα άλλο game δεν έχει τα φόντα για να ανακηρυχθεί system seller.

Keywords
games, games, resident evil 6, unreal engine 3, world of warcraft, call of duty, xbox one, assassins creed, xbox 360, total war, dota 2, ps vita, top 10, square enix, wii u, infamous 2, nintendo 3ds, resident evil, silent hill, unreal engine, dragon age, the witcher, elder scrolls, splinter cell, video, ps4, xbox, auto, infinite, black, ps3, rome, dota, fire, awakening, golden, vita, sequels, watch, dogs, top, dying, light, survival, warner, bros, island, project, zombies, shadow, φεβρουάριος, mirror, gabriel, dracula, demo, mercury, engine, wii, nintendo, jrpg, world, square, νέα, gear, infamous, son, sony, troy, ninja, super, namco, fighting, mario, kirby, software, rpg, order, dawn, okami, ιαπωνια, system, vii, hill, space, οφείλεται, ιθύνων, montreal, reboot, eidos, unreal, εταιρεία, dragon, iii, electronic, bioware, dice, battlefield, witcher, wild, καλοκαιρι, red, sword, halo, microsoft, bungie, saga, master, activision, mmo, dynamic, lighting, elder, online, mac, studios, mmorpg, exclusive, guns, dlc, ubisoft, fps, splinter, creative, game, alien, diablo, blizzard, tropical, evolution, legend, zelda, dynasty, fifa, soccer, konami, pro, lol, crew, aaa, fallout, τελη κυκλοφοριας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, awakening, ημερομήνια, βγαινουν, το στοιχημα, jrpg, ps vita, dota 2, dota, δουλεια, εμπορικη, κοντρα, λονδινο, μπασκετ, οθονες, ονοματα, υψος, ωθηση, ωρα, aaa, creative, dlc, earth, fps, game, iii, lol, mac, microsoft, mmo, mmorpg, ps3, ps4, real, rpg, sony, square enix, square, time, ubisoft, vita, xbox 360, αγορα, αγωνια, αξιζει, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, δεδομενο, δευτερο, δυνατοτητα, δηλωσεις, δειχνει, δοντια, δωσει, δυναμικο, ευκαιρια, ενιοτε, επτα, επιτυχια, εταιρεία, ετων, ιδεες, υφος, θυμιζει, ιαπωνικη, ιθύνων, εκδοσεις, κεφαλαιο, λαθη, λογο, μηνες, μυστικο, μπορειτε, ουσιαστικα, οφείλεται, περιβαλλον, ποιοτητα, πρωι, πωλησεις, ρολο, σειρες, σεναριο, σιγουρα, σιγουρο, συντομα, σειρα, σχολια, τρειλερ, φυση, φυσικα, φθινοπωρο, φοντα, φημη, φορα, χρονος, ωρες, activision, alien, ανηκει, auto, super, battlefield, βηματα, bioware, black, blizzard, bungie, call of duty, crew, dawn, dying, demo, diablo, dice, dogs, dragon age, dracula, dragon, adventure, dynasty, eidos, engine, elder scrolls, ετοιμη, evolution, exclusive, fallout, φιλοι, fifa, fighting, fire, gabriel, guns, gear, golden, halo, hill, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, island, watch, infamous, infamous 2, ιουνιος, project, kirby, konami, elder, legend, light, lighting, mario, mercury, mirror, montreal, master, namco, infinite, nintendo, ninja, nintendo 3ds, son, okami, order, dynamic, πληροφοριες, party, red, resident evil, resident evil 6, rome, pro, troy, reboot, saga, school, studios, shadow, silent hill, sequels, soccer, software, space, splinter cell, splinter, system, survival, sword, the witcher, online, top 10, total war, tropical, top, unreal engine, unreal, unreal engine 3, vii, wii, wii u, witcher, wild, world of warcraft, world, warner, bros, χερια, zelda, electronic, zombies
Τυχαία Θέματα