Η Sony δίνει PS Plus και δωρεάν games

15 εκατομμύρια δολάρια οι οφειλές της προς τους αμερικανούς χρήστες PSN λόγω του hack του 2011.

Η Sony μπορεί να βγήκε σχετικά αλώβητη (ίσως και πιο ισχυρή) από το hack που έλαβε χώρα στο PlayStation Network το 2011, αλλά οι νομικές επιπτώσεις του συμβάντος βρίσκονται

ακόμα σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα συμφωνήθηκε ένας διακανονισμός σε μια συλλογική αγωγή που έγινε κατά της Sony, στην οποία η εταιρία πρότεινε 15 εκατομμύρια δολάρια ψηφιακών αγαθών ως αποζημίωση σε όσους επηρεάστηκαν. Σε ατομικό επίπεδο, αυτό ισοδυναμεί με την επιλογή για ένα παλιό PlayStation 3 ή PSP παιχνίδι ή εναλλακτικά τρείς μήνες δωρεάν συνδρομής για το PlayStation Plus. Η τελευταία επιλογή μάλλον είναι και η καλύτερη αλλά για να πληροί κάποιος τις προϋποθέσεις δεν θα πρέπει να είναι ήδη συνδρομητής στο PlayStation Plus.

Επίσης πρέπει να τονίσουμε πως τα παραπάνω ισχύουν μόνο για κατοίκους της Αμερικής. Όσον αφορά τώρα τα προσφερόμενα παιχνίδια για το PlayStation 3 είναι τα Dead Nation, InFamous, LittleBigPlanet, Super Stardust HD αλλά και το Rain. Για το PSP από την άλλη προσφέρονται τα παρακάτω: LittleBigPlanet, ModNation Racers, Patapon 3 και Killzone Liberation. Τα προαναφερθέντα παιχνίδια δεν διαφέρουν από αυτά που προσφέρθηκαν σαν άμεση αποζημίωση ακριβώς μετά την διακοπή του PSN το 2011 στο πακέτο της Sony “Welcome Back”. Από αυτά που γνωρίζουμε θα υπάρχουν οκτώ προσφερόμενα παιχνίδια για το PlayStation 3 και έξι για το PSP συνολικά, αλλά όσον αφορά οτιδήποτε άλλο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ακόμα.

Στο επίσημο νομικό έγγραφο που μπορείτε να δείτε εδώ, η Sony θα επιλέξει τα παιχνίδια και, όπως αναφέρθηκε, θα είναι παρόμοιας «ποιότητας» με αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε είναι πως ο συγκεκριμένος διακανονισμός δεν έχει εγκριθεί από τον δικαστή ακόμα, οπότε πολύ εύκολα μπορεί και να μην ισχύσει. Η τελική απόφαση θα παρθεί την 1η Μαΐου του 2015 και μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω προσφυγές που θα καθυστερήσουν την διαδικασία. Επίσης θα σταλεί ένα γράμμα το οποίο θα ενημερώνει τους gamers που κατοικούν στην Αμερική για το τι μπορεί να κερδίσουν από αυτόν τον διακανονισμό και ύστερα θα γίνει και ανάρτησή του σε sites και σε περιοδικά του χώρου του gaming.

Τέλος μπορούμε να πούμε πως δεδομένου ότι η Sony παράγει το σύνολο αυτό των ψηφιακών αγαθών, και ότι τα χρήματα που έχουν πιστωθεί σε λογαριασμούς SOE θα δαπανηθούν σε παιχνίδια της Sony, ο διακανονισμός σαφώς δεν αντιπροσωπεύει την προσπάθεια της Sony να πληρώσει αποζημιώσεις 15 εκατομμυρίων δολαρίων και με αυτόν τον τρόπο... την βγάζει φθηνά θα μπορούσαμε να πούμε. Εύλογο ερώτημα είναι και το πόσοι θα μπουν στον κόπο να συμπληρώσουν αίτηση για αυτό εφόσον οι ανταμοιβές είναι πενιχρές στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πέραν βέβαια του δωρεάν τριμήνου για το PlayStation Plus που όπως είπαμε και προηγουμένως αξίζει τον κόπο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της Sony και συζητείστε μαζί μας στο αντίστοιχο forum topic του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα