Nvidia Shield Tablet και Shield Controller

Φτιαγμένο για gamers και εξοπλισμένο με την δυνατότητα cloud gaming. Παρουσιάστηκε και το χειριστήριο.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, η Nvidia προετοίμαζε το έδαφος για να δημιουργήσει την δική της Android κονσόλα. Από ότι φαίνεται, εκτός απροόπτου το έργο αυτό θα επιτελέσει το tablet της εταιρείας που έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια προϊόντων

Shield, μετά την φορητή κονσόλα Shield Portable.

Το Shield Tablet δημιουργήθηκε με γνώμονα την εκμετάλλευση του Tegra K1, της ναυαρχίδα της Nvidia στα SoC (System on Chip), η οποία παρουσιάστηκε στην CES 2014 τον Ιανουάριο και υπόσχεται επιδόσεις μεγαλύτερες από αυτές των Xbox 360 και PS3. Διαθέτει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex A15 στα 2.2GHz ο οποίος συνοδεύεται από ένα ολοκλήρωμα γραφικών Kepler με 192 CUDA cores και 2GB RAM. Στην αγορά θα διατεθούν δύο εκδόσεις, μια με συνδεσιμότητα 4G LTE και WiFi, με 32GB αποθηκευτικού χώρου και μια μόνο με WiFi και χώρο αποθήκευσης 16GB. Θετικό κρίνεται το γεγονός ότι θα υπάρχει και υποστήριξη microSD έως 128GB.

{youtube}VohrddwVQqg|500|300{/youtube}

Οι δύο κάμερες της συσκευής (μια εμπρόσθια και μια στο πίσω μέρος) είναι στα 5 Megapixels. Το Shield Tablet θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 19.75Wh, η οποία σύμφωνα με την Nvidia θα διαρκεί για 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο ή έξι ώρες gaming. Στην πρόσοψη συναντάμε δύο ηχεία για στερεοφωνικό ήχο και ενσωματωμένο μικρόφωνο. Όσον αφορά το λογισμικό, θα τρέχει το λειτουργικό Android και θα περιλαμβάνει τις εφαρμογές Nvidia Shield app, Twitch, Evernote, Nvidia Dabbler, Trine 2: Complete Story και Camera Awesome.

Πέρα από το tablet, η Nvidia ανακοίνωσε και το Shield Controller, ένα ασύρματο χειριστήριο, το οποίο θα σας φανεί χρήσιμο όταν θα θέλετε να παίξετε από όπου και αν βρίσκεστε PC games στο tablet της Nvidia μέσω της λειτουργίας GameStream ή games από την συσκευή στην τηλεόρασή σας θέτοντας το Shield Tablet σε Console Mode. Θα μπορείτε επίσης να κάνετε live stream στο Twitch τα games που παίζετε μέσω του Nvidia ShadowPlay. Το χειριστήριο θα διαθέτει τα κλασσικά κουμπιά από τα αντίστοιχα χειριστήρια των οικιακών κονσολών, επαναφορτιζόμενη μπαταρία, ένα touchpad και υποδοχή για headset. Το κόστος του Shield Controller θα ανέρχεται στα 60 δολάρια (44 ευρώ).

{youtube}YERQnvw6ZTw|500|300{/youtube}

Στα υπόλοιπα αξεσουάρ, θα διατεθεί επίσης μια γραφίδα -το DirectStylus 2- η οποία θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία, αλλά θα πωλείται και ξεχωριστά στα 20 δολάρια (περίπου 15 ευρώ) και ένα κάλυμμα παρόμοιο με αυτό της Apple που θα κοστίζει 40 δολάρια (29.5 ευρώ).

Η τιμή του Shield Tablet με 16GB αποθηκευτικού χώρου θα ξεκινάει από τα 299 δολάρια (221 ευρώ) και είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία. Η αντίστοιχη με 32GB δεν είναι ακόμα διαθέσιμη και θα κοστίζει 399 δολάρια, δηλαδή περίπου 295 ευρώ.

Μπορείτε να συζητήσετε όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας στο forum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα