Δηλώσεις Iwata για το Wii U

Περισσότερα νέα για τα σχέδια της Nintendo.

Ο πρόεδρος της Nintendo, Satoru Iwata, δήλωσε πως η διαφορά στον τομέα των γραφικών του Wii U με τις επερχόμενες κονσόλες της Sony και της Microsoft

θα είναι "μικρότερη από αυτή που έχει το Wii σε σχέση με το PS3 και το Xbox 360". Σε ένα συνέδριο της εταιρείας με μελλοντικούς επενδυτές, ο Iwata εξήγησε πως "μπορεί το Wii U να είναι κατώτερο σε γραφικά σε σχέση με τα επόμενα Playstation και Xbox, θα καλύπτει όμως το κενό αυτό με μερικές τεχνολογικές καινοτομίες που θα κάνουν την διαφορά, διατηρώντας ενεργό και δραστήριο το σύστημα".

Παραδέχτηκε ωστόσο πως "αν είχαν καταργηθεί μερικές λειτουργίες του Wii U, τα γραφικά του θα ήταν δυνατότερα, με αντάλλαγμα όμως μια πολύ μεγαλύτερη τιμή, που θα ήταν απρόσιτη στους περισσότερους καταναλωτές". Επιπλέον, ο Iwata επαίνεσε το σύστημα της κονσόλας, το οποίο ουσιαστικά με την χρήση δύο λειτουργικών (κονσόλας και GamePad), καταφέρνει να δημιουργήσει νέες δυνατότητες για τους προγραμματιστές, καθώς και να ανανεώσει την εμπειρία του καταναλωτή.

Πηγαίνοντας σε ένα άλλο σημαντικό θέμα για το Wii U, αυτό του online, ο Iwata είπε πως υπάρχει η περίπτωση μερικές «δυνατές» υπηρεσίες να είναι επί πληρωμής, ενώ το υπόλοιπο online περιεχόμενο θα μπορείτε να το απολαύσετε εντελώς δωρεάν. Σημαντική κίνηση λοιπόν από μεριάς Nintendo, η οποία δεν ακολουθεί τα χνάρια της Microsoft και του Xbox Live, δείχνοντας πως στέκεται στο πλευρό και του hardcore gamer αλλά και του casual.

Η απάντηση για όλα τα παραπάνω ήρθε από μεριάς Microsoft. Ο Phil Spencer, αντιπρόεδρος της Microsoft Studios, δήλωσε πως οι δυνατότητες του Wii U στα γραφικά σε συνδυασμό με το Pro Controller που ετοιμάζει η Nintendo είναι απλά μια αντιγραφή του Xbox 360, χωρίς περιθώριο για βελτίωση. Συγκεκριμένα ο Spencer δηλώνει: «τα παιχνίδια του Xbox 360 είναι εύκολο να μεταφερθούν στο Wii U και αυτός είναι ο στόχος της Nintendo, η οποία έχει αλλάξει λίγο τα κουμπιά στον μοχλό. Το Wii U όμως θυμίζει την εμπειρία του Xbox 360».

Δυστυχώς δεν είμαστε στην θέση να ξέρουμε τι απ’ όλα ισχύει. Θα μπορούσε όντως το Wii U να ήταν εξίσου δυνατό με τις κονσόλες που αναμένουμε από Sony και Microsoft αλλά θα ήταν πιο ακριβό; Άρα ποια θα είναι η τιμή που θα μας παρουσιάσουν οι δύο ανταγωνιστές για τα νέα τους συστήματα; Η Sony πάντως έχει δηλώσει πως το Wii U υπάγεται σε μια γενιά μόνο του και δεν το θεωρεί ως άμεσο ανταγωνιστή. Η Microsoft τώρα ισχυρίζεται πως το Wii U «μιμείται» το Xbox 360.

Αυτό που μένει λοιπόν να κάνουμε είναι υπομονή μέχρι την κυκλοφορία του Wii U στο τέλος της χρονιάς. Και τότε θα τα μάθουμε όλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα