Απολύσεις στο IGN, κλείνουν 1Up και Gamespy

Μετά το κλείσιμο του Gamespy η Bungie θα κρατήσει... στη ζωή τους servers του Halo για PC. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 22/2/13] Η κρίση καλά κρατεί ακόμα και στη βιομηχανία των games, αφού πέρα από τους publishers (όπως η Electronic Arts) απολύσεις πραγματοποιούν και τα media.

Ο

όμιλος εταιρειών Ziff Davis Media της Νέας Υόρκης (που εξαγόρασε πριν από ένα μήνα το IGN) ανακοίνωσε χθες την απόλυση των αμερικανών συναδέλφων από το κορυφαίο game site παγκοσμίως. Το IGN κατέκτησε πέρυσι την κορυφή ύστερα από μάχη δεκαετιών με το Gamespot που κατείχε μέχρι πρότινος την πρωτιά. Πέρα από ορισμένους συντάκτες του IGN που απολύθηκαν, μαζί επηρεάστηκαν και τα sites 1Up, Gamespy και UGO, τα οποία αναμένεται προσεχώς να κλείσουν.

Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις ένα μήνα μετά την εξαγορά του IGN από τον όμιλο Ziff Davis, πράγμα που σημαίνει ότι η νέα ιδιοκτησία δεν είχε και τις καλύτερες προθέσεις σε σχέση με την παλιά. Ναι μεν είναι λογικό η παλιά ιδιοκτησία να πούλησε σημαντικό μερίδιο μετοχών λόγω οικομικής δυσκολίας, αλλά το να ξεκινήσει η Ziff Davis τις περικοπές μέσα σε λίγες εβδομάδες ήταν κάτι μη αναμενόμενο για τους εργαζόμενους. "Θα εστιάσουμε σε δύο sites, τα IGN και and AskMen, οπότε δυστυχώς πήραμε την απόφαση να κλείσουμε κάποια άλλα και να επαναδομήσουμε τις ομάδες μας" δήλωσε η Ziff Davis Media.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ακόμα και οι online επιχειρήσεις έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνέπειες της κρίσης. Άραγε έρχονται...καλύτερες ή χειρότερες μέρες;

[UPDATE: 12/5/14] Η Bungie ανακοίνωσε ότι μέσα από την συνεργασία της με την κοινότητα του παιχνιδιού, κατάφερε να κρατήσει στη ζωή τους online servers του Halo για τα PC, μετά το επικείμενο κλείσιμο του GameSpy στις 31 Μαΐου, στο οποίο μπορούσατε να βρείτε servers από games για να συνδεθείτε. Έτσι, σύντομα θα κυκλοφορήσει το 1.0.10 patch, χάρη στην βοήθεια ενός μικρού μέρους της community και του developer της προγραμματιστικής εταιρείας Roger Wolfson. Το update θα προσθέσει στο Halo το δικό του ενσωματωμένο online lobby και ένα σύστημα matchmaking.

Θυμίζουμε ότι το Halo κυκλοφόρησε το 2002 για το Xbox, ενώ ένα χρόνο αργότερα έγινε διαθέσιμο και στα PC. To 2011 κυκλοφόρησε το HD remake Halo: Combat Evolved Anniversay, το review του οποίου μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα