XCOM: Enemy Within

Ανακοινώθηκε το expansion του XCOM: Enemy Unknown. Διαθέσιμο το Νοέμβριο.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Gamescom η 2K Games μας είχε προϊδεάσει ότι πέρα από τα NBA 2K14, WWE' 14 και The Bureau: XCOM: Declassified θα μας παρουσίαζε ένα ακόμη project.

Μερικές ώρες πριν λοιπόν η 2K Games ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός expansion για το δημοφιλές XCOM: Enemy Unknown που φέρει τον τίτλο XCOM: Enemy Within. To τελευταίο έχει αναπτυχθεί από την Firaxis Games την εταιρεία ανάπτυξης του XCOM: Enemy Unknown, αλλά και της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς Civilization. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου που μας απέστειλε η 2K Games το XCOM: Enemy Within θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου για PC, PS3, Xbox 360, Mac.

H έκδοση για PC (επίσης συμβατή και με Mac) θα κοστίζει 29.99 δολάρια (δεν έχει δοθεί ακόμη ακριβής τιμή διάθεσης σε ευρώ) και θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας το XCOM: Enemy Unknown, κοινώς δεν πρόκειται για ένα standalone expansion. Αντίθετα στις κονσόλες θα κυκλοφορήσει η XCOM: Enemy Within - Commander Edition, η οποία θα περιλαμβάνει το XCOM: Enemy Unknown, τα δύο DLC του (Elite Soldier Pack, Slingshot Content Pack) και το XCOM: Enemy Within. H συγκεκριμένη έκδοση κοστίζει 39.99 δολάρια (επίσης δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή σε ευρώ). Προφανώς με την κίνηση αυτή η 2K Games θέλει να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό στον χώρο των κονσολών, καθώς οι εκδόσεις του XCOM: Enemy Unknown για PS3 και Xbox 360 παρά την δεδομένη ποιότητά τους, αλλά και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασαν, απέτυχαν να σημειώσουν μια υποτυπώδη εμπορική επιτυχία.

Ο Ananda Gupta, επικεφαλής ανάπτυξης του XCOM: Enemy Within, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Eurogamer μας δίνει αρκετές πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του εν λόγω expansion. Σύμφωνα με τον Gupta το σενάριο αμετάλλακτο σε σχέση με το αντίστοιχο του περυσινού Turn-based Strategy, δηλαδή για μια ακόμη φορά θα πρέπει να προστατεύσετε την Γη από την εισβολή των εξωγήινων δυνάμεων. Ουσιαστικά λοιπόν το XCOM: Enemy Within επεκτείνει τους μηχανισμούς που είδαμε στο XCOM: Enemy Unknown και παράλληλα εισάγει αρκετούς νέους.

Δείτε το πρώτο επίσημο τρέιλερ του XCOM: Enemy Within:

{youtube}Gzse2KpOG-c|500|300{/youtube}

To στέλεχος της Firaxis Games προσθέτει ότι αυτή την φορά έχετε την δυνατότητα να εξελίξετε τους στρατιώτες σας γενετικά ή “cybernetic” (mechs). Στην πρώτη περίπτωση οι μονάδες σας αποκτούν διάφορες ιδιότητες που μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο πεδίο της μάχης. Για παράδειγμα, οι στρατιώτες σας θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν υπεράνθρωπα άλματα και να ακροβολιστούν στις σκεπές των κτηρίων, θα μπορούν να απωθήσουν τις ψυχικές επιθέσεις και την πλύση εγκεφάλου των αντιπάλων σας ή το μεδούλι των οστών τους θα έχει την δυνατότητα ανάπλασης οπότε οι στρατιώτες σας θα ανακτούν τα hit points τους χωρίς την χρησιμοποίηση των medkits.

Σύμφωνα με τον Gupta η cybenetic εξέλιξη των μονάδων σας, κοινώς η μετατροπή τους σε mechs, έχει πολύ σημαντικότερες επιπτώσεις στο gameplay, καθώς στην περίπτωση αυτή "ξεκλειδώνουν" νέες classes, όπως ο Mech Trooper. Τα mechs έχουν πρόσβαση σε δύο skill trees, το πρώτο αντιπροσωπεύει το αρχικό class της μονάδας σας όπως sniper ή support και το δεύτερο τις ξεχωριστές ιδιότητες των mechs. Τα τελευταία λόγου χάρη δύναται να εξοπλισθούν με φλογοβόλα, με εκτοξευτές ναρκών κ.ο.κ. Βέβαια για να αποκτήσετε πρόσβαση στις παραπάνω τεχνολογίες θα πρέπει να χτίσετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις στην βάση σας. Στην προκειμένη περίπτωση όμως καλείστε να συγκεντρώσετε σεβαστά αποθέματα από ένα νέο resource που ονομάζεται meld.

H συλλογή του meld όμως όπως μας εξηγεί ο Gupta είναι αρκετά επικίνδυνη. Συγκεκριμένα το meld βρίσκεται σε συγκεκριμένα δοχεία, στα οποία έχει τοποθετηθεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός. Εσείς λοιπόν καλείστε να συλλέξετε αυτά τα δοχεία πριν εκραγούν. Αναπόφευκτα θα πρέπει να πάρετε κάποια ρίσκα, τα οποία ιδίως στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας μπορεί να έχουν σημαντικές συνέπειες στην βιωσιμότητα των μονάδων.

Οι προσθήκες όμως του XCOM: Enemy Within δεν σταματούν εδώ, καθώς θα υπάρχουν νέα είδη εχθρών να αντιμετωπίσετε όπως τα Mechtoids. Tο οπλοστάσιο των συγκεκριμένων αντιπάλων προκαλεί πραγματικά δέος, με όπλα όπως poison και needle grenades. Οι needle grenades έχουν τεράστιο AoE, αλλά ευτυχώς δεν μπορούν να σας προκαλέσουν ζημιά στην περίπτωση που έχετε καλυφθεί. Επιπλέον, θα υπάρχουν συνολικά 47 νέα maps τόσο στο single-player, όσο και στο multiplayer. Συν τις άλλοις στο multiplayer θα προστεθούν νέες μονάδες, καθώς και καινούργιες ιδιότητες γι' αυτές.

Το XCOM: Enemy Within θα κυκλοφορήσει στις 15 Νοεμβρίου για PC, PS3, Xbox 360 και Mac.

Διαβάστε το review του XCOM: Enemy Unknown από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα