Sony: Virtual Reality με το HMZ-T3

Με 1.500 ευρώ δικό σας.

[Αρχική δημοσίευση: 4/9/13] Με σημερινό του δημοσίευμα το Eurogamer υποστηρίζει ότι η Sony ετοιμάζει να εισάγει Virtual Reality τεχνολογία στην νέα της κονσόλα, το PlayStation 4. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι τέτοιο, καθώς η ιαπωνική εταιρεία είχε κατοχυρώσει

στο παρελθόν πατέντες ευρεσιτεχνίας (δείτε το πρώτο και το δεύτερο άρθρο).

To συγκεκριμένο headset φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 και θα δουλεύει με τρόπο παρόμοιο με το Oculus Rift. Μέχρι στιγμής η συσκευή έχει δοκιμαστεί στο DriveClub του PlayStation 4, όπου θα μπορείτε να κοιτάξετε με το κεφάλι σας έξω από το αυτοκίνητο, πάντα σε πρώτο πρόσωπο. Η δοκιμή στο DriveClub και όχι σε άλλο video game δεν είναι τυχαία, καθώς η Evolution Studios που αναπτύσσει το DriveClub μοιράζεται τα γραφεία της μαζί με την Stereoscopic 3D ομάδα της Sony που δουλεύει από το 2008 πάνω σε διάφορα projects. Μετά το 2011 και τα πρώτα games σε 3D τηλεοράσεις υπήρχε σιγή ιχθύος για τους τομείς στους οποίους δούλευε η εταιρεία.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η Sony έχει ήδη κατασκευάσει 3D viewers, όπως ο HMZ-T2 που βλέπετε, με κόστος που φτάνει τις 1.000 λίρες και χρησιμοποιείται σε 3D games και HD ταινίες, έχοντας μια OLED οθόνη που παράγει βίντεο ανάλυσης 720p. Το 2011 είχε κυκλοφορήσει το HMZ-T1 που αποτελεί πρόγονο του συγκεκριμένου μοντέλου αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει απήχηση λόγω της τιμής του.

Περισσότερα για το Virtual Reality της Sony και το headset που θα συνοδεύσει το PS4 θα δούμε μέσα στο 2014 σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα. Προς το παρόν προέχει η κυκλοφορία της κονσόλας στις 29 Νοεμβρίου στην τιμή των 400 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα αναμένουμε εντός των ημερών να μάθουμε για την κυκλοφορία του PlayStation 4 στην ελληνική αγορά.

[UPDATE: 7/9/13] Η Sony ανακοίνωσε την τρίτη γενιά του virtual headset T3. Το περιφερειακό ονομάζεται HMZ-T3 κι έχει δύο OLED οθόνες 720p που παράγουν 2D και στερεοσκοπικό 3D, ενώ δέχονται μεταδόσεις δεδομένων ασύρματα (60Ghz HD).

Η μπαταρία λιθίου του HMZ-T3 διαρκεί τρεις ώρες με ασύρματη HD σύνδεση και επτά ώρες με HDMI σύνδεση. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το headset με ένα smartphone για να βλέπετε ταινίες μέσω αυτού. To ΗΜΖ-Τ3 είναι συμβατό με PC και PlayStation 3, ενώ μελλοντικά ετοιμάζεται ένα νέο HMZ ειδικά για το PlayStation 4.

Η τιμή του ανέρχεται στις 1.300 λίρες δηλαδή πάνω από 1.500 ευρώ οπότε απευθύνεται μόνο σε...εύπορους gamers!

Keywords
Τυχαία Θέματα