Η Nokia εξαγοράστηκε από την Microsoft

Και κάπου εδώ η εταιρία με την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι εισήχθησαν στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, αποτελεί παρελθόν. Η Φινλανδική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοραστεί από την Microsoft μέσα στο 2014. Μία εξαγορά που θα περιλαμβάνει τα τμήματα κινητής δηλαδή τα smartphones και τα feature phones της Nokia αλλά και τις υπηρεσίες της. Όπως γίνεται γνωστό, η Nokia

θα διατηρήσει τις πατέντες της και θα παραχωρήσει άδεια χρήσης για 10 χρόνια (με επέκταση) στην Microsoft η οποία θα κοστίσει 1.65 δις ευρώ ενώ για τις υπηρεσίες, και τα τμήματα κινητής η ΜS θα πληρώσει 3.79 δις ευρώ. Ένα ποσό σχετικά μικρό αν αναλογιστούμε το όνομα της Nokia και τι έχει προσφέρει στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον, όσον αφορά στα διοικητικά στελέχη των εταιριών, ο Elop που ήταν CEO της Nokia από το 2010 θα επιστρέψει στην Microsoft, το πιθανότερο ως αντικαταστάτης του νυν CEO της εταιρίας, Ballmer. Το σημαντικό είναι ότι οι εργαζόμενοι στην Nokia δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την εξαγορά οπότε δεν θα έχουμε απολύσεις.

Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το γεγονός να μην ξαναδούμε το όνομα της Nokia σε κάποια συσκευή από εδώ και στο εξής αφού ο αμερικάνικος κολοσσός αγόρασε και τα λογότυπα Lumia και Asha. Μία εξέλιξη που την περίμενε πολύς κόσμος αφού η Nokia συνέχεια παρουσίαζε ζημίες και η μετοχή της έπεφτε ολοένα και περισσότερο.
Μπορείτε να φανταστείτε τον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας χωρίς την Nokia μετά από 30 χρόνια πορείας στο χώρο;

The post Η Nokia εξαγοράστηκε από την Microsoft appeared first on busted.gr.

Keywords