Valve: Κίνηση ματιών και ανίχνευση ιδρώτα!

H Valve πειραματίζεται σε νέες τεχνολογίες.

Μιλώντας στην NeuroGaming Conference, ο ψυχολόγος Mike Ambinder ανέφερε πως η Valve ετοιμάζει μια νέα τεχνολογία στη βιομηχανία των games. Ο Ambinder αποτελεί πλέον μέλος των developers της Valve

και δεν βρίσκεται εκεί εξαιτίας των γνώσεών του στο προγραμματισμό ή στο game development αλλά επειδή είναι ψυχολόγος που βγάζει συμπεράσματα και ενδιαφέροντα αποτελέσματα μέσα από πειράματα που εκτελεί σε ανθρώπους.

Ο Ambinder δήλωσε πως η Valve ψάχνει για ένα πιο αυθεντικό και ειλικρινές feedback από τους παίχτες, το λεγόμενο "biofeedback" το οποίο βγαίνει αυθόρμητα την ώρα που παίζουν. Συγκεκριμένα, εκτέλεσε διάφορα τεστ στα οποία μετρώντας τον ιδρώτα των παιχτών κατά την διάρκεια ενός gameplay, ανάλογα με την ποσότητα του ιδρώτα καταλάβαινε για το πόσο ενθουσιασμένοι ήταν με το παιχνίδι. Επίσης έβαλε μια ομάδα από gamers να παίξουν Left4Dead και να πυροβολήσουν 100 εχθρούς μέσα σε τέσσερα λεπτά. Αν κατά την διάρκεια αυτών των τεσσάρων λεπτών οι παίχτες αγχωνόντουσαν τότε αμέσως αύξανε την ταχύτητα του παιχνιδιού κάνοντάς το πιο δύσκολο.

Στην συνέντευξή του, ο Ambinder είπε επίσης ότι η Valve δημιούργησε μια έκδοση του Portal 2 στην οποία θα μπορείτε να παίξετε με τα μάτια κι αυτό επειδή τα μάτια κινούνται πολύ πιο γρήγορα από ότι τα χέρια και βολεύει περισσότερο στο gameplay κάνοντας την εμπειρία αρκετά διαφορετική. Τέλος, ο Ambinder δήλωσε ότι θα μπορέσει να έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αντιδράσεις των παιχτών αν μετρήσει τον παλμό τους, τα εγκεφαλικά κύματα και τις εκφράσεις του προσώπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα