Trials Fusion: Riders of the Rustlands

Το Racing/Platform της Redlynx επιστρέφει ανανεωμένο, χωρίς ίχνος...σκουριάς.

Μετά από ένα δωρεάν update που εισήγαγε το Tournament mode στο δημοφιλής Racing/Platform η RedLynx κυκλοφορεί το πρώτο εκ των έξι επί πληρωμή DLC του Trials Fusion, ονόματι Riders of the Rustlands. Η δημιουργία της Redlynx αποτελεί δίχως αμφιβολία μία από τις πιο ποιοτικές κυκλοφορίες της φετινής χρονιάς και μάλιστα ήδη έχει σημειώσει εμπορική επιτυχία, καθώς από τα μέσα του Ιουλίου

έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο downloads σε όλα τα format. Κατόπιν αυτού, μία μεγάλη μερίδα παικτών περίμενε με ανυπομονησία τα νέα DLC και ειδικότερα όσοι εξ' αυτών είχαν προμηθευτεί το σχετικό Season Pass. To τελευταίο κοστίζει 19.99 ευρώ και σας δίνει πρόσβαση σε έξι DLC, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτείτε το καθένα ξεχωριστά δαπανώντας 4.99 ευρώ.

Το Riders of the Rustlands κυκλοφόρησε στις 27 Ιουλίου και πλέον ήρθε η ώρα να σας το παρουσιάσουμε. Άξιζε άραγε η αναμονή μέχρι την κυκλοφορία του; Κατά πόσο το περιεχόμενο που προσφέρει δικαιολογεί την τιμή του; Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα ακολουθούν παρακάτω. Φορέστε λοιπόν ξανά το κράνος σας, ανάψτε την μηχανή σας και ετοιμαστείτε για αμέτρητες πτώσεις και "σαβούρες".

Κούρσες στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο DLC του Trials Fusion περιλαμβάνει οχτώ συνολικά πίστες. Ανάμεσά τους συναντάμε έξι νέα tracks, ένα skill game και ένα FMX track. Επιπλέον, υπάρχουν συνολικά 18 νέα challenges για να ολοκληρώσετε. Σε πρώτη φάση το στοιχείο που μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ο βαθμός πρόκλησης έχει αυξηθεί, ακόμη και στα πιο εύκολα θεωρητικά tracks. Είναι φανερό λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα DLC που απευθύνεται καθαρά στους σκληροπυρηνικούς παίκτες. Όσοι λοιπόν δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσουν το Trials Fusion, καλό θα είναι να μην ασχοληθούν καν με το Riders of the Rustlands. Ειδικά η πίστα Devil's Beak είναι μία από τις πιο δύσκολες που έχουμε συναντήσει ποτέ στην σειρά.

https://www.youtube.com/watch?v=VDaq0s8MELo

Ο σχεδιασμός των οχτώ συνολικά levels που συναντάμε εδώ είναι και πάλι εμπνευσμένος και φανερά πρωτότυπος, οπότε οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην φινλανδική εταιρεία ανάπτυξης. Οι οχτώ πίστες μοιράζονται μια κοινή θεματολογία, καθώς λαμβάνουν χώρα σε διάφορες βιομηχανικές περιοχές παρόλα αυτά έχουν ελάχιστες ομοιότητες μεταξύ τους. Το gameplay γενικά δεν διαφέρει από ό,τι είδαμε πριν από λίγους μήνες στο Trials Fusion, εντούτοις σε κάποιες πίστες ο καιρός και το σκοτάδι επηρεάζουν την ορατότητά σας, κάτι που όπως είναι φυσικό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το ήδη δύσκολο έργο σας.

Εν τω μεταξύ, τα 18 συνολικά challenges που περιλαμβάνονται εδώ εντυπωσιάζουν με την πρωτοτυπία τους, αλλά και πάλι απευθύνονται αποκλειστικά σε όσους έχουν "λιώσει" το Trials Fusion. Για παράδειγμα, σε ένα από αυτά αφού λουστείτε με...οξύ, αρχίζετε να έχετε παραισθήσεις και η κάμερα αρχίζει να κουνιέται σαν μεθυσμένη. Εσείς από την πλευρά σας θα πρέπει να την ολοκληρώσετε για να ξεκλειδώσετε το challenge, αλλά με δεδομένο ότι μιλάμε για ένα track Hard επιπέδου δυσκολίας, είναι σχεδόν απίθανο να τα καταφέρετε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Riders of the Rustlands περιλαμβάνει αρκετά καινούργια αντικείμενα για τον Track Editor όπως κατεστραμμένα οχήματα, βιομηχανικές αποθήκες κ.ο.κ. Θυμίζουμε ότι μέσω του τελευταίου μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας πίστες και να τις μοιραστείτε στην πορεία με τους υπόλοιπους παίκτες της community του Trials Fusion.

Το αγοράζω λοιπόν ή όχι;
Για να ολοκληρώσετε το Riders of the Rustlands θα χρειασθείτε περίπου μία ώρα, οπότε τουλάχιστον με την πρώτη ματιά το κόστος του συγκεκριμένου DLC είναι αρκετά υψηλό. Συνυπολογίζοντας παράλληλα και τα όσα αναφέραμε προηγουμένως φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η αγορά του DLC δεν είναι συμφέρουσα για τον μέσο παίκτη, κυρίως γιατί ο βαθμός δυσκολίας φτάνει ορισμένες φορές σε σαδιστικά επίπεδα.

Αντίθετα για τους σκληροπυρηνικούς του Trials Fusion υπάρχει μπόλικο περιεχόμενο, καθώς τα challenges θα σας κρατήσουν απασχολημένους για καιρό, ενώ θα χρειασθεί να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσετε τα χρυσά ή τα πλατινένια μετάλλια στις δυσκολότερες πίστες. Να σημειωθεί επίσης ότι το Riders of the Rustlands έρχεται με αρκετά Trophies/Achievements, οπότε όσοι ασχοληθείτε με την συλλογή τους είναι δεδομένο ότι θα αφιερώσετε αρκετές ώρες. Με βάση τα παραπάνω, η απόκτηση του Riders of the Rustlands εξαρτάται καθαρά από το skill σας στο Trials Fusion, εάν λοιπόν έχετε ατσάλινα νεύρα και εξαιρετικά αντανακλαστικά και θέλετε μία ακόμη γερή δόση αδρεναλίνης επενδύστε άφοβα.

Το Riders of the Rustlands κυκλοφορεί από τις 29 Ιουλίου για PC, PS4, Xbox One και Xbox 360.

Για να διαβάσετε το review του Trials Fusion κάντε κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα