Steam Box από την Valve μέσα στο 2013

Με λειτουργικό Linux. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση 7/1] Την περασμένη εβδομάδα μέσα από το πρόσφατο άρθρο της στήλης Console Wars του GameWorld, σας ενημερώσαμε σχετικά με τις προθέσεις της Valve να μπει...σφήνα -ανάμεσα σε Nintendo, Microsoft και Sony- στην κούρσα της όγδοης γενιάς οικιακών κονσολών. Οι φήμες ότι η Valve

εργάζεται πάνω στην κονσόλα "Steam Box" διέρρευσαν στις αρχές του περασμένου Μάρτη και ενώ αρχικά διαψεύστηκαν, στην πορεία επιβεβαιώθηκαν πριν από τέσσερις μήνες. Πρόσφατα, o Gabe Newell, το "αφεντικό" της Valve, παραδέχθηκε ότι η μεγάλη επιτυχία του Steam Big Picture έδρασε καταλυτικά στην πιθανή κυκλοφορία ενός Steam-based PC.

O Ben Krasnow της Valve δήλωσε πρόσφατα στο ESHM (Exceptionally Hard & Soft Meeting) 2012 στο Βερολίνο ότι το Steam Box θα αποκαλυφθεί στην Game Developers Conference τον προσεχή Μάρτιο ή στην επερχόμενη E3 του Los Angeles. O Krasnow τόνισε ότι το Steam Box θα χρησιμοποιεί λειτουργικό Linux, κάτι που δεν προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση με δεδομένη την έντονη κριτική που έχει ασκήσει στο παρελθόν ο Gabe Newell για τα Windows 8. Στην περίπτωση που η Valve παρουσιάσει το Steam Box στην E3 θα τραβήξει αναμφίβολα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, αν μάλιστα προσθέσουμε και την διαφαινόμενη αποκάλυψη του διαδόχου του Xbox 360, τότε μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η φετινή έκθεση του Los Angeles προμηνύεται...καυτή.

[UPDATE 9/1] Η παρουσίαση του Piston, για το οποίο σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, στο φετινό Consumer Electronics Show που διεξήχθη στο Las Vegas περιέπλεξε την υπόθεση σχετικά με το Steam Box. Η αλήθεια είναι πως αν το Piston ήταν το μοναδικό Steam Box θα είχε ήδη προκληθεί μεγαλύτερος ντόρος γύρω από το όνομά του. Το "αφεντικό" της Valve, o Gabe Newell, ξεκαθάρισε σήμερα σε συνέντευξή του στο The Verge ότι η Valve θα κυκλοφορήσει το δικό της Steam Box. Ο Newell δήλωσε χαρακτηριστικά: "Θα δημιουργήσουμε το δικό μας hardware για το Steam Box και θα το πουλήσουμε μόνοι μας στους καταναλωτές."

Η Valve θα υποστηρίξει όσους third-party κατασκευαστές θέλουν να δημιουργήσουν ένα Steam Box (όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Piston) και η ίδια θα κατασκευάσει το δικό της μοντέλο, το οποίο όπως επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ο Gabe Newell θα χρησιμοποιεί λειτουργικό Linux. Όπως είναι αναμενόμενο τα διάφορα Steam Box που ενδέχεται να κατασκευαστούν θα πρέπει να ανταγωνιστούν το steam-based PC της Valve. Ο Newell κατηγοριοποίησε τα διάφορα Steam Box ως Good, Better και Best και δήλωσε ευθέως ότι ο σκοπός της Valve είναι να κυκλοφορήσει ένα μηχάνημα που θα ανήκει στην τρίτη κατηγορία και το οποίο θα εντυπωσιάζει χάρις στις υψηλές αποδόσεις του. Ο Gabe Newell ήταν για ακόμη μια φορά καυστικός στην κριτική των Windows 8, τα οποία και χαρακτήρισε ως την μεγάλη απογοήτευση της βιομηχανίας των PC. Παρόλα αυτά τόνισε ότι όποιος θελήσει να εγκαταστήσει λειτουργικό Windows στο Steam Box της Valve θα μπορεί ελεύθερα να το κάνει.

Οι δηλώσεις του Gabe Newell ξεκαθάρισαν κάπως το τοπίο γύρω από το Steam Box, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ ακόμα δρόμο μπροστά μας μέχρι να αποκαλυφθεί εξ' ολοκλήρου το όραμα της Valve γύρω από αυτό. Εν τω μεταξύ, δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να κάνουν την εμφάνισή τους και άλλα επίδοξα Steam Box. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Valve δεν φοβάται τον ανταγωνισμό, αλλά αντίθετα ποντάρει στην ευρύτερη διάθεση του Steam Box και από άλλους κατασκευαστές hardware.

Keywords
Τυχαία Θέματα