Νέος επεξεργαστής από την Nvidia (Tegra 4)

14:52 7/1/2013 - Πηγή: GameSide

Άνοιξε το… χορό η Nvidia στην φετινή CES και μάλιστα με 2 αρκετά σημαντικές ειδήσεις.

Για την πρώτη είδηση σας γράψαμε πριν λίγη ώρα και αφορά στην νέα κονσόλα της εταιρίας. Για την δεύτερη σας μιλήσαμε λίγο χθες και πιο συγκεκριμένα για το πρώτο παιχνίδι που σχεδιάστηκε για τον καινούριο επεξεργαστή της εταιρίας. Ο νέος επεξεργαστής είναι ο Tegra 4 και από αυτά που δηλώνει

η εταιρία, πρόκειται για το ταχύτερο τσιπ που κατασκευάστηκε ποτέ. Η πρώτη συσκευή που θα χρησιμοποιεί αυτόν τον επεξεργαστή είναι προς το παρόν η παιχνιδομηχανή της εταιρίας.
Όσον αφορά στην αυτονομία του, καταναλώνει περίπου 45% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με τον Tegra 3 και συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει η εταιρία, λέγοντας μας πως τα επερχόμενα smartphones που θα κάνουν χρήση του συγκεκριμένου επεξεργαστή θα μπορούν να προβάλουν βίντεο διάρκειας έως 14 ωρών!
Ο Tegra 4 είναι αρχιτεκτονικής ARM Cortex-A15 και είναι quad-core. Συναντάμε τον σχεδιασμό 4 plus 1 κάτι που σημαίνει ότι εκτός από αυτούς τους 4 πυρήνες, συνοδεύεται και από άλλον έναν για την εκτέλεση απλών διεργασιών για να εξοικονομείται ενέργεια. Η γενικότερη απόδοση της CPU υπολογίζεται πως είναι κατά 2,6 φορές μεγαλύτερη από τον προκάτοχό της και με τους 72 πυρήνες της GPU η ισχύς είναι αρκετά μεγαλύτερη από τον Tegra 3 ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου ανάλυσης 4K! Είναι ο πρώτος επεξεργαστής παγκοσμίως με αυτή τη δυνατότητα.
Επίσης, η εταιρία χρησιμοποίησε και το Computational Photography Architecture, ένα χαρακτηριστικό το οποίο εξασφαλίζει μείωση του χρόνου αναμονής που απαιτείται προκειμένου η κάμερα της συσκευής να εκτελέσει κάποιες λειτουργίες όπως είναι το Panorama κλπ.
Πώς σας φαίνεται; Δύναμη;

Νέος επεξεργαστής από την Nvidia (Tegra 4)

Keywords
Τυχαία Θέματα