Razer Edge

To απόλυτο gaming tablet.

Η εταιρεία Razer δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην κατασκευή περιφερειακών για PC και Xbox 360 και χαίρει της εκτίμησης χιλιάδων σκληροπυρηνικών PC gamers ανά τον κόσμο. Το 2011 η αμερικανική εταιρεία λάνσαρε το Razer

Blade, ένα εντυπωσιακό gaming laptop, και τον περασμένο Σεπτέμβριο στην PAX του Seattle παρουσίασε την ομώνυμη βελτιωμένη έκδοσή του, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Στο περυσινό CES η Razer παρουσίασε ένα ιδιόμορφο tablet, ονόματι Project Fiona, το οποίο εξέπληξε ευχάριστα τους παρευρισκομένους στην έκθεση. Έκτοτε πέρασε αρκετός καιρός χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Razer σχετικά με την τύχη του εν λόγω project. Τον προηγούμενο μήνα διεξήχθη ένας διαγωνισμός στo Facebook site της εταιρείας με έπαθλο τρία Project Fiona, κάτι που αναμφίβολα έριξε...λάδι στην φωτιά υποδεικνύοντας ότι η Razer ήταν πολύ κοντά στο να μας παρουσιάσει και επίσημα το gaming tablet της.

To Project Fiona μετονομάστηκε σε Razer Edge και παρουσιάστηκε στο CES που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Las Vegas. To Razer Edge εντυπωσιάζει χάρις στην τεχνολογία "αιχμής" του και τις τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες του, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως tablet, PC, φορητή αλλά και οικιακή κονσόλα ταυτόχρονα! Στην "καρδιά" του Razer Edge βρίσκεται ένας διπύρηνος i5 Intel Core επεξεργαστής τρίτης γενιάς χρονισμένος στα 1.7 Ghz, ενώ έρχεται εφοδιασμένο με κάρτα γραφικών NVIDIA GT 640M LE (1GB RAM DDR 3). Το Razer Edge θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις την Basic και την Pro. Στην Pro έκδoση συναντάμε έναν i7 επεξεργαστή στα 1.9GHz. Τα 4GB RAM και ο 64GB SSD σκληρός δίσκος εγγυώνται υψηλές αποδόσεις τόσο κατά το gaming όσο και στις υπόλοιπες εφαρμογές. To λειτουργικό σύστημα είναι Windows 8. O Min-Liang Tan, πρόεδρος της Razer, ανακοίνωσε ότι το Razer Edge θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο τους έτους. Η βασική έκδοση θα κοστίζει 999 δολάρια (περίπου 764 ευρώ) και η Pro 1299 δολάρια (993 ευρώ).

Watch YouTube video

All-in one tablet
Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Razer Edge (ως Project Fiona) στις δύο πλευρές της οθόνης υπήρχαν δύο…μισά ενός χειριστηρίου, με δύο αναλογικούς μοχλούς και οκτώ πλήκτρα, ενώ στη πίσω πλευρά τους υπήρχαν τέσσερις σκανδάλες. Εντούτοις, η βασική έκδοση του Razer Edge δεν περιλαμβάνει τα χειριστήρια αυτά και θα πρέπει να τα αγοράσετε ξεχωριστά δαπανώντας 249 δολάρια (περίπου 190 ευρώ δηλαδή). Η κίνηση αυτή είναι αμφιλεγόμενη, εντούτοις η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας να κυκλοφορήσει το...gamepad ως ξεχωριστό περιφερειακό προήλθε από το feedback των παιχτών.

Όπως προείπαμε το Razer Edge μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως tablet, είτε ως PC ή ακόμα και ως κονσόλα. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τις πρόσθετες λειτουργίες του και τα περιφερειακά που απαιτούνται για να τις αξιοποιήσετε. Πέρα από το Razer Edge Gamepad στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω, θα υπάρχουν δύο ακόμα περιφερειακά τα Keyboard Dock και Docking Station.

Το Keyboard Dock είναι εφοδιασμένο -όπως υποδηλώνει και το όνομά του- με ένα πληκτρολόγιο και πρακτικά με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μετατρέψετε το Razer Edge σε ένα μικρο laptop ή σε ένα μίνι Razer Blade αν προτιμάτε. H τιμή του είναι αρκετά τσιμπημένη, καθώς κοστίζει 199 δολάρια (152 ευρώ), αλλά σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε games που απαιτούν μεγάλο αριθμό πλήκτρων όπως MMORPG. Με το Docking Station μπορείτε να συνδέσετε μέσω HDMI το Razer Edge στην τηλεόρασή σας και να απολαύσετε gaming από την άνεση του καναπέ σας. Επιπλέον, μπορείτε να συνδέσετε ως και δυο gamepads, όπως για παράδειγμα τα Razer Sabertooth ή Razer Onza και να μεταμορφώσετε πρακτικά το tablet σας σε μια οικιακή κονσόλα. To Docking Station κοστίζει 99 δολάρια (75 ευρώ).

Ακολουθούν οι προδιαγραφές του Razer Edge:
- Επεξεργαστής Intel Core i5 Dual Core στα 1.7GHz
- Μνήμη 4GB DD3 (2 μνήμες των 2GB στα 1600ΜΗz)
- Κάρτα γραφικών NVIDIA GT 640M LE (1GB RAM)
- Σκληρός δίσκος 64GB SATA III SSD
- Διαγώνιος οθόνης 10.1 ίντσες
- Ανάλυση οθόνης 1.366 x 768 pixels
- Βάρος 1kg
- Μπαταρία 40Wh
- Αυτονομία 8 ώρες (2 ώρες gaming)
- Κάμερα (front) 2MP
- Ασύρματη σύνδεση 802.11 b/g/n συμβατή
- Bluetooth 4.0
- Θύρες USB 3.0, 3.5mm audio jack και HDMI
- Λειτουργικό σύστημα Windows 8

Keywords
Τυχαία Θέματα