Piston από Valve και Xi3

Νέες πληροφορίες για την κονσόλα της Valve.

Σε πρόσφατο άρθρο σας είχαμε ενημερώσει για τις προθέσεις της Valve να δημιουργήσει μια κονσόλα ικανή να ανταγωνιστεί αυτές της όγδοης γενιάς. Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι ονομάζεται Steam Box και ότι θα έχει ως κύριο λειτουργικό το Linux. Παρότι περιμέναμε για νέες

πληροφορίες στην έκθεση E3 του Ιουνίου, η Valve έκανε την αποκάλυψη στην CES 2013.

Από ότι ειπώθηκε στο CES (Consumer Electronics Show) στο Las Vegas, μάθαμε ότι η Valve θα συνεργαστεί με μια όχι και τόσο γνωστή εταιρία στον χώρο του hardware, την Xi3, για να δημιουργήσει τη νέα της κονσόλα. Το όνομά της θα είναι προσωρινά "Piston" και το μοντέλο που παρουσιάστηκε στην έκθεση ήταν σε αρκετά πρώιμο στάδιο. Το Piston θα λειτουργεί για να προσφέρει "μια πρώτης τάξεως εμπειρία στο Big Picture mode του Steam και ανεπανάληπτο PC gaming" σύμφωνα με την Valve.

Το Piston θα έχει αρκετά υψηλές επιδόσεις και θα φτιαχτεί σύμφωνα με την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές της σειράς X7A της εταιρίας Xi3. Από τις φωτογραφίες μπορέσαμε και είδαμε ότι είχε τέσσερις θύρες USB 3.0, τέσσερις USB 2.0, τέσσερις eSATAp, μία έξοδο HDMI, μία είσοδο για ακουστικά και δύο Mini Display Ports. To Piston θα μπορεί να δεχθεί αναβάθμιση σε μνήμη και επεξεργαστή ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος θα φτάνει μέχρι και το 1TB. Η τιμή της συγκεκριμένης σειράς υπολογιστών φτάνει τα 1.000 ευρώ, παρόλα αυτά η τιμή της κονσόλας παραμένει ακόμα άγνωστη.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την Xi3», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xi3, Jason Sullivan και πρόσθεσε: «Αυτό το νέο πειραματικό προϊόν θα επιτρέπει στους χρήστες να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες της HD τηλεόρασής τους για μια εκπληκτική εμπειρία παιχνιδιού. Ως εκ τούτου, το νέο αυτό σύστημα θα μπορέσει να παρέχει πρόσβαση σε χιλιάδες τίτλους παιχνιδιών μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος που υπερβαίνει οι δυνατότητες των κορυφαίων κονσολών, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να χωρέσει στην παλάμη του χεριού σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα