Kaz Hirai: "To PS Vita δεν τα πάει καλά"

Ο πρόεδρος της Sony παραδέχθηκε τις χαμηλές πωλήσεις και σχόλιασε το Project Shield της Nvidia.

Στο Consumer Electronic Show του Las Vegas, ο Kazuo Hirai, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony, σχολίασε στην Wall Street

Journal τις πωλήσεις του PlayStation Vita λέγοντας ότι: "Είναι στο χαμηλότερο σημείο απ' ότι τις είχαμε προβλέψει".

Σε σχέση όμως με ότι τον έχει διδάξει το παρελθόν και συγκεκριμένα οι πωλήσεις του PlayStation 3 που ανέκαμψαν σε μεγάλο βαθμό μετά τις πτώσεις τιμής, ο Hirai επεσήμανε: "Το τι θα συμβεί μακροπρόθεσμα είναι αυτό που έχει σημασία. Το μόνο νούμερο που έχουμε αποκαλύψει μέχρι σήμερα είναι τα 1.8 εκατομμύρια πωλήσεων που είχε το PS Vita μέχρι τον Μάιο του 2012, οι οποίες αποτέλεσαν μια καλή αρχή". Ο στόχος της Sony είναι να έχει 10 εκατομμύρια πωλήσεις PSP και PS Vita για το οικονομικό της έτος, που ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2012 και θα ολοκληρωθεί την 31η Μαρτίου 2013. Με απλά λόγια "ανακατεύει" τις πωλήσεις των δύο φορητών κονσολών σε ένα κοινό στόχο.

Ο Kaz Hirai δεν εξεπλάγη από την αποκάλυψη της φορητής κονσόλας Project Shield από την Nvidia, την οποία θεωρεί "μία από τις τόσες προσπάθειες που έχουν γίνει στην μέχρι τώρα ιστορία" όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο PCWorld.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται ασφαλώς είναι το αν θα καταφέρουν Sony, Microsoft και Nintendo να αντέξουν τον ανταγωνισμό, την στιγμή που τόσο η Nvidia όσο και η Valve, είναι αποφασισμένες να μπουν στην αγορά των κονσολών με σαφώς πιο οικονομικές προτάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα