DayZ: Διάθεση σε άλλες κονσόλες

Δε θα είναι αποκλειστικότητα του PS4.

Κατά τη διάρκεια της Gamescom 2014 τον Αύγουστο, όταν ο creative director του DayZ, ο Dean Hall, ανακοίνωσε στη σκηνή της Sony ότι το DayZ έρχεται στο PS4, η γενική αίσθηση που υπήρξε ήταν ότι το συγκεκριμένο MMO

Survival θα κυκλοφορούσε αποκλειστικά για την νεότερη κονσόλα της Sony. Σήμερα έγινε γνωστό ότι το παιχνίδι αναμένεται να γίνει διαθέσιμο σε πλατφόρμες.

"Το DayZ πρόκειται σίγουρα να είναι ένας multi-platform τίτλος, αυτό είναι η βασικό όραμα από την πλευρά της Bohemia, αλλά θα ανακοινώσουμε ποιες θα είναι οι άλλες κονσόλες όταν φτάσουμε σε εκείνο το σημείο," δήλωσε ο Dean Hall μιλώντας στην έκθεση EGX. Ο Hall απέφυγε να αναφέρει παρόλα αυτά την ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά και το αν υπάρξει Εarly Access για το DayΖ.

Αναφορικά με την Early Access έκδοση δήλωσε ότι: "Υπάρχουν πολλά προβλήματα με την Early Access στο PC τα οποία σίγουρα είναι σημαντικά στο μυαλό των ανθρώπων. Έτσι, όταν το DayZ θα κυκλοφορήσει θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό στο τι προϋποθέσεις προσφέρει η Sony για τη δημιουργία ενός Early Access προγράμματος. Τότε θα φανεί αν έχει νόημα να γίνει κάτι τέτοιο για το DayZ".

Για να θεωρηθεί το DayZ επιτυχημένο σε μια κονσόλα, το user interface θα πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα χειριστήριο χωρίς να υπονομεύει την πολυπλοκότητα και την ελευθερία που το παιχνίδι απολαμβάνει στο PC. Ο Hall το γνωρίζει αυτό και προτίθεται να δουλέψει με τα δυνατά στοιχεία των κονσολών. "Το PC ήταν ο μεγάλος χαμένος σε αυτό, επειδή το UI έπρεπε να υποβιβαστεί. Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα από κάτι το οποίο προφανώς δε θέλουμε να συμβεί", είπε αναφερόμενος στο πως το user interface του Skyrim παρουσιάστηκε στην έκδοση για PC.

Ο Hall ήταν πάντα πρόθυμος στην ιδέα κυκλοφορίας του DayZ σε κονσόλες και ιδιαίτερα για το PS4. Από ότι φαίνεται, το συγκεκριμένο Survival MMO θα κυκλοφορήσει και για το Xbox One και μένει να δούμε αν θα διατεθεί και για το Wii U της Nintendo.

Διαβάστε το preview του DayZ και γράψτε το Steam ID σας για να παίξετε μαζί με τους αναγνώστες του GameWorld στο αντίστοιχο forum topic.

Keywords
Τυχαία Θέματα